Hava Durumu

Apple Store'lar uzun süre daha açılmayabilir!

Apple, Çin dışındaki tüm perakende mağazalarını beklenenden daha uzun süre kapalı tutabilir. Apple'ın web sitesinin ana sayfasında "Perakende mağazalarımız bir sonraki duyuruya kadar kapalı" yazan bir bildirim çıktı. Şirket, Corona virüsün yayılmasını kontrol etme amaçlarından biri olarak Çin dışı mağazalarını 27 Mart'a kadar kapatacağını söylemişti.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2020 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2020 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Apple Store'lar uzun süre daha açılmayabilir!

Apple bildirimini güncelledi

Apple'ın yeni bildirimi

Teknoloji devi, daha önce Corona virüsü salgını dolayısıyla önlem almak adına 27 Mart'a kadar Çin dışı Apple Store'ları kapatacağını söylemişti. Ancak bugün bildirim güncellendi. Haber ilk olarak 9to5Mac tarafından bildirildi. Apple'ın güncellediği bannerda, şirketin mağazaları daha uzun süre kapalı tutmaya hazırlandığını gösteriyor.

Mağaza kapanışlarının ardından Apple, web sitesinde müşterilerin onarım ve iadeler hakkında sahip olabilecekleri önemli soruları yanıtlayan bir SSS yayınlamıştı. Bu yazıdaki SSS, Apple mağazalarının 27 Mart'a kadar Çin hariç kapatılacağını bildiriyordu. Ancak şimdi, Apple'ın bu değişiklikle alakalı henüz bir güncelleme yapmadığı görülüyor.

Güncelleme sadece ABD ile ilgili olabilir

Özellikle, banner şu anda yalnızca Apple'ın ABD sitesinde görünüyor. Bu nedenle bahsedilen sınırsız kapamanın Çin dışındaki tüm perakende mağazalar için geçerli olup olmadığı henüz belirsizlik taşıyor. Corona virüsün yayılmasını sınırlamak için Pazartesi günü ABD hükümeti halka 10 kişiden fazla toplantıdan kaçınmasını tavsiye etti. Apple'ın yeni güncellemesi bu konuyla alakalı olabilir.

Eski ve yeni bildirim

Apple, mağaza kapanmaları sırasında saatlik işçilerinin maaşlarını ödemeye devam etmeyi planlıyor ve COVID-19'un neden olduğu kişisel veya aile sağlığı sorunlarını karşılamak için izin politikalarını genişletiyor. Bu politikaya; hasta olan bir yakınına bakım yapmak, zorunlu karantinaya alınma veya çocuk bakımı da dahil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.