Hava Durumu

Apple Watch hayat kurtardı

Westchester, New York'ta yaşayan 32 yaşındaki William Monzidelis, o gün giydiği Apple Watch sayesinde hayatının kurtulduğunu söyledi. Monzidelis'in ailesi tarafından işletilen bowling salonunda burnundan kanlar gelmeye başladı. Apple Watch ise kalp atış hızının endişe verici seviyelere ulaştığını bildirdiğinde, annesi onu hastaneye götürdü.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2018 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2018 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Apple Watch hayat kurtardı

Westchester, New York'ta yaşayan 32 yaşındaki William Monzidelis, geçen ay, giydiği Apple Watch sayesinde hayatının kurtulduğunu söyledi. Monzidelis, 3 Nisan'da Bronx'taki ailesi tarafından işletilen bowling salonunda çalışırken burnundan kan gelmeye başladı ve tuvalete gitti. O zaman başı dönüyordu. Daha sonra Apple Watch'tan derhal tıbbi yardım almasını isteyen bir bildirim aldı.

Monzidelis'in Apple Watch'undan uyarı almasu -iyi bir şeydi ve 30 dakikada hastaneye gitti. Arabada kanının yaklaşık % 80'ini kaybettiği ve bilincini kaybettiği söylendi.

Monzidelis hastaneye ulaştığında, doktorlar hemen ona müdahele etti. Doktorlar Monzidelis'in Apple Watch bildirimini almasaydı, hayatını kaybedebileceğini söylediç Monzidelis'in, olaydan önce sağlıklı olduğundan semptomları basitçe görmezden gelebileceğini aktarıldı. Monzidelis, "Büromda çalışabilirdim ve beni ölü bulurlardı." dedi.

Tabii ki, bu Apple Watch'un bir kişinin hayatını kurtardığı ilk hikaye değil. Apple COO'su Jeff Williams, Apple Watch'un insanların hayatlarını gerçekten kurtardıklarını söyledikleri bir sürü e-posta aldığını söylüyor. Çünkü kalp ve tansiyon sorunlarını tespit etmelerine yardımcı oluyor. 2015 yılında Apple Watch, bir lise futbolcusunun ölümcül olabilecek kalp rahatsızlığı olduğunu keşfetmesine yardımcı oldu. Cook daha sonra ona Apple'da staj olanağı verdi.

Sadece bu bile tür akıllı saatlerin ve spor izleyicilerinin giyilmesinin potansiyel etkisini göstermeye başladı. Sağlıklı olmak için motivasyon araçları olarak hizmet edebilirler, ancak bazı durumlarda hayatınızı bile kurtarabilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.