Hava Durumu

Apple Watch, kalp krizi geçiren bir kişinin hayatını kurtardı

Yıllardır piyasada olan akıllı saat Apple Watch ile ilgili benzer haberleri daha önce de duymuştuk. Bu akıllı saat kalp krizi uyarısı sayesinde yine sahibinin hayatını kurtardı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Apple Watch, kalp krizi geçiren bir kişinin hayatını kurtardı

9to5Mac internet sitesinin haberine göre Scott Killian adlı 50 yaşındaki bir vatandaş, uyku düzenini ayarlamak ve takip etmek için Apple Watch kullanıyordu. Bir gün yine uykusundayken Apple Watch'u üzerindeki 3.parti bir uygulama olan HeartWatch, kendisinin nabızının uyku esnasında hızla yükseldiğini farketmiş. Bunu farkeden Killian hemen hastaneye gitmiş ve tedbir amaçlı olarak bir süre orada tutulmuş.

Hastanede yapılan EKG testinde tüm sonuçlar normal çıkmış fakat Apple Watch'u hala nabızının yüksek olduğunu belirtmiş. Bunun üzerine yapılan kan testinde bir enzim miktarının normalden daha yüksek çıktığı görülmüş. Bu enzimin yüksek olması da kalp krizi geçirdiğini veya geçirmiş olduğunu işaret eden bir durum olarak belirtiliyor. Şanslı vatandaş Scott Killian ise "Eğer Apple Watch'umun uyarılarını dikkate almayıp uyumaya devam etseydim belki bir daha uyanamayacaktım." cümleleriyle düşüncelerini ifade etti.

MERTCAN AYTAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.