Hava Durumu

Arabadaki kanlı infazın zanlısının kimliği şok etti

Davut Mengir'in katil zanlısının adli emanetteki silahla cinayeti işlediği, ikilinin arasında hırsızlık tartışması olduğu ortaya çıktı

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arabadaki kanlı infazın zanlısının kimliği şok etti
İstanbul'da, geçtiğimiz ay, 46 yaşındaki Davut Mengir'in otomobilinde tabancayla öldürülmesinin arkasından adli emanetçi çıktı.



Kartal, Yakacık, Babacan Sokak'ta geçen ay öldürülen iki çocuk babası Davut Mengir'in öldürülmesi olayını araştıran, Asayiş Şube Müdürlüğü dedektifleri çok ilginç bir durumla karşılaştı.

Cinayet silahı tabanca daha önce de başka bir olayda da kullanılmıştı ve polis tarafından ele geçirilerek Adli Emanet'e teslim edilmişti. Mühürlü olan depo kontrol edilince silahın yerinde olduğu belirlendi.

ADLİ EMANET SİLAHIYLA CİNAYET

Bunun üzerine soruşturmayı derinleştirdi ve konuyla ilgilenmesi için özel bir savcı atandı. Araştırmalarda, silahı adli emanet çalışanı Emin Şuayip T.'nin aldığı ve cinayeti işledikten sonra yerine koyduğu belirlendi.

Polisin yaptığı tespitlere göre, katil, cinayetten kısa süre sonra Rize'ye giderek nişan yaptı. Polisin yaptığı delillendirme çalışmasının ardından Emin Şuayip T., nişanlısı ve 5 kişi daha gözaltına alındı. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde alınan ifadesinde cinayeti kabul eden Emin Şuayip T., "Aramızda alacak verecek meselesi vardı. Birkaç kez tartıştık, daha sonra adli emanetten aldığım tabancayla öldürdüm" dedi.

İstanbul Emniyeti, savcılığın talimatıyla soruşturma derinleştirdikçe yeni bilgilere ulaştı.

Katil zanlısının adli emanetten hırsızlık yapan bir çetenin üyesi olduğu belirlendi. Çetenin, uyuşturucudan, değerli eşyaya birçok adli emaneti çaldıkları anlaşıldı.

Aralarında kadınların da bulunduğu şüphelilerle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği belirtilirken Emin Şuayip T.'nin tutuklandığı öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.