Hava Durumu

Aradığı tedaviyi Bursa'da buldu

Uzun seneler çektiği ayak baş parmaktaki kemik çıkıntısı rahatsızlığını Bursa'da geçirdiği başarılı operasyonla atlatan 63 yaşındaki Harika İzgü, artık istediği gibi yürüyebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aradığı tedaviyi Bursa'da buldu

Yanlış ayakkabı seçimi, romatizmal rahatsızlıklar, ayak yapısı ve geçirilmiş travma, genetik yatkınlık gibi birçok faktörün ayak başparmağında şişlik ve çıkıntıya yol açtığını belirten uzmanlar, halluks valgus adını taşıyan bu çıkıntının estetik görünümün yanı sıra tedavi edilmediği takdirde ciddi ağrıları da beraberinde getirdiğini söyledi. Hastalığın ilerlemesinde ise hastanın kilosu, ayakkabı kullanımına gösterdiği özen gibi çeşitli faktörlerin rol oynadığı belirtilirken, 63 yaşındaki Harika İzgü'nün yaşadığı bu sıkıntı yüzünden gecesi gündüzüne karıştı. İngiltere, Amerika ve Almanya'da aradığı tedaviyi, yurt içinde de araştıran İzgü, en sonunda Bursa'da ameliyat olmaya karar verdi.

Uzun seneler ayaklarıyla ilgili sıkıntı çektiğini belirten İzgü, "Kemik çıkıntılarım son yıllarda aşırı büyüdü. Yürüyemez oldum. Geceleri ağrı kesici almadan hayatımı idame ettiremiyordum. Sokağa çıkmadan önce mutlaka ağrı kesici alıyordum. Kendi ihtiyaçlarımı dahi karşılayamaz hale geldim. Bu ameliyatın çok yerde yapıldığını biliyordum. Çok araştırdım. Uzak yerlere gitmek istemedim. Sonunda Bursa'da konuşa konuşa halluks valgus ameliyatı oldum. Çok mutluyum şu anda. Artık bende herkes gibi hayatımı idame ettirebileceğim" dedi.

Harika İzgü'nün özel hastaneye geldiğinde her iki ayak başparmağında ağrılı kemik çıkıntısının olduğunu belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. Dr. Oktay Nar, "Bu kemik çıkıntılığını yıllarca çekmiş. İstediği ayakkabıları giyememiş. İstediği yerlere yürüyerek gidememiş. Hayatını kısıtlamış. Biz kemiği olması gereken eski pozisyonuna tekrar yerleştirdik. Hastamız bundan sonraki hayatında hem ayakları küçülmüş olacak. Hem de ağrılarından kurtulmuş olacak" diye konuştu.

Yaklaşık 2 saatlik bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Nar, "Bu operasyonu lokal anestezi (bölgesel uyuşturma) ile yaparken hastamız hem uyanıktı hem de ayak parmaklarını hareket ettirebiliyordu. Yaptığımız düzeltmeyi ameliyat esnasında röntgen çekimleriyle teyit ediyoruz. Şuanda hiçbir sıkıntısı kalmadı. Ameliyat sonrası alçı yapılmıyor ve hemen yürümesine izin veriliyor. Önceden giyemediği ayakkabıları daha rahat giyebilir hale geldi. Artık ağrısız adımları olacak. Ayakkabılarda deformasyon yaşanmayacak" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.