Hava Durumu

Arakanlı Müslümanları Taşıyan Tekne Battı: 13 Ölü

Uluslararası Göç Örgütü, Myanmar'dan kaçan ve 130 Arakan Müslümanını taşıyan bir göçmen teknesinin Bengal Körfezi'nde battığını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arakanlı Müslümanları Taşıyan Tekne Battı: 13 Ölü

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yapılan açıklamada, Myanmar'dan kaçan Arakanlı Müslümanların bulunduğu teknenin Bengal Körfezi'nde batması sonucu en az 13 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yapılan açıklamada, Myanmar'dan kaçan Arakanlı Müslümanların bulunduğu teknenin Bengal Körfezi'nde batması sonucu en az 13 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Uluslararası Göç Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Myanmar'daki şiddetten kaçan Arakanlı Müslümanları taşıyan bir teknenin Bengal Körfezi'nde battığı belirtildi.

IOM tarafından twitter hesabında yapılan açıklamada 13 kişinin cesedine ulaşıldığı, 13 kişiden 8'inin ise çocuk olduğu belirtildi. Görgü tanıkları ve kurtulanlar, teknenin denizde bir nesneye çarptığını ardından alabora olduğunu ifade etti. Bir görgü tanığı, Müslümanların gözlerinin önünde boğulduğunu belirterek, birkaç dakika sonra cesetlerin kıyıya vurduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.