Dünya birincisi aşçı Burhan Türkoğlu, Arap turistlerin en çok bamya, patlıcan musakka ve hünkar beğendiyi tercih ettiğini söyledi.
Haber Giriş Tarihi: 03.05.2012 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2012 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Güney Marmara Aşçılar Derneği, Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'yı makamında ziyaret etti. Türk ve Osmanlı yemekleri hakkında Kahya'ya bilgi veren Türkoğlu, turist cenneti haline gelen Bursa'da Arapların et ve kebap türünden çok bamya, patlıcan ve enginar yemeklerine ilgi duyduklarını belirtti. Kahya'nın, "Yurt dışından gelen misafirlerimize özellikle tavsiye edebileceğimiz ne yemeğiniz var?" sorusu üzerine Türkoğlu, özel misafirler için Osmanlı'nın en meşhur yemeği olan "kuzu etli ayvalı galyani", "ayvalı trit" ve yine 500 yıllık Osmanlı tatlısı olan meşe odunu külünden yapılan "Cennet Künkü"nden oluşan özel special hazırladıklarını belirtti.
PATATES YERİNE AYVA
Osmanlı yemeklerinde özellikle patates yerine ayva tercih ettiklerini belirten Türkoğlu, "Osmanlı Kanuni Sultan Süleyman döneminin ardından patates ile tanıştı. Ondan önce Osmanlı yemeklerinde patates olmadığı için ayva kullanılırdı. Bunların en bilineni, kuzu etli ayvalı galyanidir" dedi.
Türkoğlu Gelincik böreği ile ot köftesi ve Osmanlı şuruplarının da turistler tarafından en çok tercih edilen yemekler arasında bulunduğunu söyledi.
Ziyaretin ardından Güney Marmara Aşçılar Derneği adına Başkan Reşat Kahraman ve Burhan Türkoğlu Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya plaket takdim etti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
"Araplar en çok bamyayı seviyor"
Dünya birincisi aşçı Burhan Türkoğlu, Arap turistlerin en çok bamya, patlıcan musakka ve hünkar beğendiyi tercih ettiğini söyledi.
PATATES YERİNE AYVA
Osmanlı yemeklerinde özellikle patates yerine ayva tercih ettiklerini belirten Türkoğlu, "Osmanlı Kanuni Sultan Süleyman döneminin ardından patates ile tanıştı. Ondan önce Osmanlı yemeklerinde patates olmadığı için ayva kullanılırdı. Bunların en bilineni, kuzu etli ayvalı galyanidir" dedi.
Türkoğlu Gelincik böreği ile ot köftesi ve Osmanlı şuruplarının da turistler tarafından en çok tercih edilen yemekler arasında bulunduğunu söyledi.
Ziyaretin ardından Güney Marmara Aşçılar Derneği adına Başkan Reşat Kahraman ve Burhan Türkoğlu Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya plaket takdim etti.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR