Hava Durumu

Arazi kavgasında kan aktı:1 ölü

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'ne bağlı Öğündük Köyü'nde akraba aileler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan bıçaklı kavgada, 34 yaşındaki Besim Uyanık öldü, kardeşi Habip Uyanık ise ağır yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2013 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2013 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arazi kavgasında kan aktı:1 ölü

İdil İlçesi'ne bağlı ve Süryani vatandaşların yaşandığı Öğündük Köyü'nde düzenlenen köylerarası futbol turnuvası kapsamında oynanan maç sırasında karşılaşan, Besim ve Habip Uyanık ile aynı soyadı taşıyan akrabaları arasında daha önceden varolan arazi anlaşmızlığı nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Besim ve Habip Uyanık, jandarmaya şikayetçi olmak üzere maçtan ayrıldı. Köyde bulunan karakola giden Uyanık kardeşler, aynı soyadı taşıyan akrabalarından şikayetçi oldu. Karakola çağrılan akrabaları ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Karakoldan yaklaşık 100 metre uzakta yine tartışmaya başlayan akrabalar arasında bu kez, bıçaklı kavga çıktı. Kavgada, Habip ve Besim Uyanık kardeşler aldıkları bıçak darbeleri sonucu ağır yaralandı. İdil Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralılardan 34 yaşındaki Besim Uyanık yaşamını yitirirken, kardeşi 30 yaşındaki Habip Uyanık ise ilk müdahalenin ardından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ölüm haberinin duyulması üzerine Uyanık Ailesi'nin fertleri, İdil Devlet Hastanesi'ne geldi. Burada sinir krizi geçirerek hastane personeline saldırmaya çalışan Uyanık Ailesi fertlerini, özel güvenlik görevlileri ve polis müdahale ederek sakinleştirmeye çalıştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, Öğündük Köyü'nde 2 kişiyi gözaltına aldı. İki aile arasında yeni bir olay yaşanmaması için jandarma köyde önlem aldı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.