Hava Durumu

Arınç alkol düzenlemesini savundu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, alkol satışı düzenlemesiyle ilgili olarak, "Bu kanunu çıkardığımız için bizi 4. Murad'a benzetenler olabilir. Yasakçı bir zihniyet olarak suçlayanlar da olabilir. Ama yaptığımız işle iftihar ediyoruz. TBMM, çok hayırlı bir iş yapmıştır. Meclisimizi huzurlarınızda kutluyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2013 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2013 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arınç alkol düzenlemesini savundu

Arınç, Akhisar ilçesinde Hilaliye Eğitim Vakfı Külliyesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, gençler için çok güzel şeyler yapılması gerektiğini,onlardan birisinde de muvaffak olduklarını belirtti.

Birkaç gün önce TBMM'den önemli bir kanunu geçirdiklerini dile getiren Arınç, şöyle konuştu: "Mevcut Anayasa'nın bile bazı maddeleri çok önemli, devlete görev veriyor. O da gençliğin korunması görevidir. Ailenin korunması mutlak gereklidir ama gençliğimizin de alkol, fuhuş ve uyuşturucudan mutlaka korunması gerekiyor. Maalesef son yıllarda şu veya bu sebeplerle, sizler bu sebepleri çok daha iyi biliyorsunuz, gençlerimizin sigarayla, alkolle, uyuşturucuyla tanışma yaşı maalesef çok küçük yaşlara kadar geriledi. Bu endişe edilecek bir durumdur. Hiçbir anne ve baba evladının bu tür kötü alışkanlıklarla karşı karşıya gelmesini istemez. Şüphesiz herkes içmek istiyorsa, içkiyi bir şekilde temin edecek ve içecektir kendine göre. Ama bizim vazifemiz, devlet olarak bu içkinin belli yaşlarda çocukların, gençlerin hemen ulaşabilecekleri yerlerden kaldırılmasıdır. Bu bir tedbirdir. Bu tedbirin bir ucu televizyonlara, yayın ve reklam araçlarına kadar gider. Bir ucu okullarda eğitimle ilgilidir, bir ucu satışının, reklamının, dağıtımının yapılamsıyla ilgilidir, bir ucunda da büyük içki ve alkollü içki üretenlerin milyar dolarlık reklamlarının gerektirdiği tüketimle ilgidir.

Hükümetimiz bütün bunları düşündü ve çocuklarımızı, gençlerimizi uyuşturucudan, alkolden, kötü alışkanlıklardan korumak için 3-4 gün önce TBMM'den önemli bir kanunu geçirdi. Bu kanunu çıkardığımız için bizi 4. Murad'a benzetenler olabilir. Yasakçı bir zihniyet olarak suçlayanlar da olabilir. Ama yaptığımız işle iftihar ediyoruz. TBMM çok hayırlı bir iş yapmıştır. Meclisimizi huzurlarınızda kutluyorum. Bunu yasakçılık olarak görenler varsa ve herseyi içkiden ibaret bir dünya olarak kabul edenler varsa, onları da kınıyorum. Yaptığımız iş doğrudur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.