Hava Durumu

Arınç'tan çarpıcı açıklama! Başbakan olmazsa Meclis başkanı olur

Arınç, Abdullah Gül’ün Meclis Başkanı olması durumunda hem Türkiye’nin hem de Meclis’in kazanacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2015 07:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2015 07:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arınç'tan çarpıcı açıklama! Başbakan olmazsa Meclis başkanı olur
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Abdullah Gül’ün siyasete dönmesi konusundaki “İsabetli olur, güzel olur” açıklaması için, “Cumhurbaşkanımızın sözleri bir ümittir ışıktır. Şık olanı kendisinin bizzat davet edilmesidir” dedi. Arınç, Gül’ün Ak Parti’deki olası pozisyonu için de “Eğer başbakan olmayacaksa Abdullah Gül için gönlümden geçen meclis başkanlığıdır” yanıtını verdi.

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyasete dönmesi konusunda konusundaki “Güzel olur, isabetli olur” açıklamasını şu sözlerle değerlendirdi: “Geçtiğimiz haftalarda kendisini ziyarete gitmiştim. Böyle bir şey düşünmediğini ifade etmişti. Tabii ki Ak Parti’ye karşı ilgisiz kalamayacağını, bu partiyi birlikte kurduğumuzu, verilecek görevler olursa bunları reddetmeyeceğini baştan ifade etmişti. Cumhurbaşkanımızın sözleri bir ümittir, ışıktır.Cumhurbaşkanlığı Başbakanlık yapmış olması, 6 bin adaydan biri gibi karşılanmamalıdır. Birileri, kendisi de istiyorsa Ak Parti’ye gelsin genel merkeze uğrasın, ‘bana bir dosya verin adaylık başvurumu yapayım’ böyle bir şey onur kırıcı olur.” Arınç sözlerine şöyle devam etti: “Eğer başbakan olmayacaksa Abdullah Gül için gönlümden geçen meclis başkanlığıdır. Meclis Başkanı olursa Türkiye de kazanır Meclis de kazanır. Seçimi kim kazanırsa Başbakan o olur. Ve kendi kanaatimi söylüyorum, 7 Haziran’dan sonra Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’dur” yanıtını verdi.

Demirtaş için ‘barış çubuğu’

Arınç, Demirtaş’ın “AK Parti’ye güvenmiyorum” sözlerine karşılık, “Sen partnerine bu işi beraber götürdüğün hükümete güvenmiyorsun öyle mi? Güvenmediğin için de çözüm sürecini baltalamaya çalışıyorsun. Sen bana güvenmeye mecbursun. HDP ben sana güvenmek mecburiyetindeyim. Demirtaş ile bu atışmamızı burada sonlandırmış olalım. Burada barış çubuğunu şimdi tüttürüyorum. Bundan sonra mecbur kalmadıkça hiçbir zaman Demirtaş’ın şahsı ile ilgili söz söylememeye çalışacağım” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.