Hava Durumu

Arınç'tan TOKİ'ye ayar

Manisa'da bir dizi açılış programına katılan Başbakan Yardımcısı Arınç, TOKİ'nin çok fazla iş yapmaya başladığını söyleyerek, "TOKİ'nin alanını biraz daraltmamız lazım, çok açıldı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2012 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2012 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arınç'tan TOKİ'ye ayar
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Dahili Bilimler Ünitesi'nin açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "TOKİ şu anda Türkiye'de birçok şey yapıyor. Bunlara da sıra gelir tahmin ediyorum. TOKİ'nin alanını biraz daraltmamız lazım, çok açıldı, Türkiye'nin her yerinde çok şey yapmaya başladı. Sıkıntılar oluşabilir diye düşünüyorum. Ama yine TOKİ'nin kendi imkanları ve kendi ihalesiyle bu yerleri yaptırmasının daha çabuk, daha güçlü olabileceğini düşünüyoruz. Bütün bunlara dikkat etmemiz lazım"diye konuştu.
Arınç, 2B Yasası'na eklenen bir maddeyle üniversitelerin de bu yasadan yararlanacağını, bu düzenlemenin CBÜ ve Bursa Teknik Üniversitesi'nin yer sorununu çözeceğini kaydetti.

HASTALARI ZİYARET ETTİ

Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılış törenine de katılan Arınç, "Hükümetimizin karnesinde pekiyi yazan hemen hemen iki üç yerden birisi sağlıktır. Halkımızın bu konudaki istek ve talepleri en güzel şekilde değerlendirildi. Çok masraflı bir sektörden bahsediyorum. Herhalde bütçede 70-80 katrilyonluk yer tutan bir sektör. Bu sektörü halkımızın en iyi sağlık hizmetlerini alabilmek noktasında çok rasyonel kullanmamız lazım" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ayırca hastanede tedavisi süren eşi Münevver Arınç'ın amcası Halit Tahir Tay ile AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Önal'ın anne ve babasını ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

'SAYIN' DEĞERLENDİRMESİ'

Yargıtay'ın (Sayın Öcalan) sözlerine verilen cezayı bozmasını da değerlendiren Arınç, "Sadece 'sayın' ifadesinin kullanılması 'suç olmaz' diye bir Yargıtay kararı var. Bu terörün övülmesi anlamına gelmez, terörist başının övülmesi anlamına da gelmez. Yargıtay kararında, 'bu artık gelişigüzel kullanılan ifadedir' dedi.- Her 'sayın' diyeni 'gel bakalım' diyerek 1 sene içeri atarsanız Türkiye'de böyle bir cezaevi yok. Bir de bunun kullanılış amacına bakmak lazım. Bence Yargıtay'ın verdiği kararı gelişmeler ışığında normal karşılamak gerekir" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.