Hava Durumu

Asa'dan kadına şiddete tepki

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, kadınların toplumsal hayatın vazgeçilmezi olduğunu belirterek, toplumların ancak kadına verdiği değer ölçüsünde gelişebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Asa'dan kadına şiddete tepki

Başkan Asa, Türkiye'de nüfusun yüzde 49,8'inin, istihdam edilenlerin de yüzde 27,5'inin kadınlardan oluştuğunu vurgulayarak, tarım sektöründe ise yaklaşık 5,5 milyon kişinin istihdam edildiğini kaydetti. Sektördeki kadın sayısının ağırlığına da işaret eden Asa, "Tarım sektörünün bel kemiğini kadınlar oluşturuyor. Zeytin hasadının yüzde 60'lık kısmının kadın eliyle gerçekleştirildiği düşünüldüğünde, sofralarımıza ulaşan zeytindeki kadın emeğinin değeri daha da iyi anlaşılıyor" diye konuştu.

Asa, kadına yönelik şiddete de dikkat çekerek, "Kadına yönelik şiddet sadece kadın sorunu değil, aynı zamanda toplumsal bir sorundur. Kadınlarımız şiddete değil, sevgiye, saygıya, övgüye layıktır. Kadına şiddet değil, zeytin dalı yakışır. Ekonomide, siyasette ve hayatın birçok alanında kadın eliyle yapılan işler, toplumun gelişimine ışık tutmaktadır. En kutsal görevleri icra eden kadınlarımız, toplumun yarası değil, diğer yarısıdır. Türk milletinin kurtuluş mücadelesine ön saflarda katılan kadınlarımız, başımızın tacı, toplumun mimarıdır" ifadelerini kullandı.

Marmarabirlik olarak kadın çalışanlarının her zaman yanında olduklarını vurgulayan Başkan Asa, şöyle devam etti:
"8 Mart vesilesiyle kadın çalışanlarımıza zeytin dalı uzatıyor ve kadına yönelik şiddete gösterdiğimiz tepkiyi bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Başta şiddet nedeniyle hayatını kaybeden kadınlarımız olmak üzere, Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Bursa'dan Ankara'ya giderken yaşanan elim kazada hayatını kaybeden 7 işçi kardeşimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Kadınlarımızın daha güvenli, daha umutlu ve daha mutlu bir dünyada yaşabilmesi dileğiyle tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Başkan Asa, Genel Müdür İbrahim Minareci ile birlikte Marmarabirlik kadın çalışanlarını tek tek ziyaret ederek, kadına karşı şiddete dikkat çekmek maksadıyla zeytin dalı baskılı fular hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.