Hava Durumu

Asenalı tesettür partisine şok baskı

Başörtülü kadınlara hitap eden Âlâ dergisi tesettürlü kapak kızı yarışması ve dansöz Asena’lı tesettür partisi organize etti. Muhafazakarların tepkisi üzerine parti de yarışma da iptal edildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 08:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Asenalı tesettür partisine şok baskı

İslami moda dergilerine öncülük eden ve “Stil Sahibi Kadının Dergisi” sloganıyla yayın yapan Âlâ dergisinin internet sitesinde “Âlâ Fashion Party Tarihteki En Büyük Kızlar Partisi” isimli bir parti ilanı yayınlandı. İstanbul Maslak Sheraton Hotel’de düzenlenecek olan partiye katılım ücreti 250 TL olarak belirlenirken, 6 kişilik ‘VIP Lounge’ koltuk ücretinin de 3000 TL olduğu belirtildi. Partiye şarkıcı Burcu Güneş ve dansöz Asena da sahne alması için çağrıldı. Partinin tanıtım videosunda “Konser, Parti, Moda / Hepsi Kızlar Arasında Bu Parti Kaçmaz” denildi. Başörtülü kapak kızı yarışması, için de birinciye 5 bin TL ödül verileceği öne sürüldü.

Ancak sosyal medyada etkinliğin iptal edilmesi için kampanyalar düzenlenip dergiyi boykot çağrısında bulunuldu. İhsan Eliaçık ve Zekeriya Beyaz gibi ilahiyatçılar da bu etkinliğe tepki göstererek, ”Başınızda taşıdığımız bez parçası değil Nur Sûresi 31. âyeti’dir. Başörtüsünü, tesettürü dini bir olgu olmaktan soyutlayıp modanın paspası haline getiren dergi. Yamalı kıyafetler giyen bir peygamberin ümmeti siz olamazsınız” açıklamaları yaptı. Bunun üzerine önce internet sitesinden parti ve yarışma ilanı kaldırıldı. Ardından dergi yönetimi yarışmayı ve tesettür partisini iptal etti. Yönetim, partinin hassasiyet nedeniyle iptal edildiğini belirtti, kapak kızı yarışmasını yalanladı.

Âlâ dergisinin imtiyaz sahibi Mehmet Volkan Atay. Dergiyi 11 kişilik bir moda ekibi hazırlıyor. Atay’ı bu yola çıkaran, İngiltere’deki Müslüman yaşam tarzı dergisi olan Elem Magazin’in editörü Sarah Joseph ile tanışmaları oluyor. Âlâ’yı çıkarmadan önce 15 bin tesettürlü kadınla bire bir görüştüklerini anlatan Atay, “Yaptığımız fizibilite çalışmasından çıkan sonuç şuydu: ’Niye bizimle iletişim kurulmuyor?’ Uzun süredir böyle bir yayın bekleniyordu. Bu alanda son 10 yılda dev bir moda endüstrisinin doğduğunu ancak bu endüstrinin hedef kitlesi ile buluşması sağlayacak köprü olarak yayınının olmadığı gördük. Muhafazakar kadın öyle güçlenmişti ki görünmezden gelinmeyeceğini gösterdik” diyor.(vatan)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.