Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asgari ücrete 100 liralık destek sürecek...

Asgari ücret pazarlıkları devam ederken işçi ve işveren kesimi 100 liralık desteğin devamını istedi. İlave istihdama prim ve vergi desteği de sürecek

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Asgari ücrete 100 liralık destek sürecek...

Yaklaşık 7 milyon asgari ücret çalışanının gözü kulağı Ankara'ya çevrilirken, asgari ücret komisyonunun ikinci toplantısında 100 liralık desteğin devam etmesi talebi gündeme geldi.

100 LİRALIK KATKI DEVAM EDECEK

İlave istihdama yapılan 773 liralık prim ve vergi desteğinin süreceğinin açıklanmasından sonra 100 liralık katkının da devam ettirileceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıl vergi dilimi sebebiyle asgari ücrette yaşanan düşüşün ardından, devletin sağladığı 100 liralık desteğinin bu yıl da devam etmesini istediklerini dile getiren Türk-İş Başkanı Ergün Atalay "Bir de asgari ücret senenin son iki ayında aşağı düşüyor. Geçen sene 100 liralık bir katkı payı oldu. Örgütlü olan iş yerlerinden bu katkının devam etmesini talep ediyoruz. Geçen sene yapılan uygulama devam etsin" şeklinde konuştu. Atalay, kamuoyunda oluşan çeşitli endişelere ilişkin de şu açıklamayı yaptı: "Bir konu daha var. Bazı yerlerde buraya üye olursanız kadroya geçersiniz, buraya üye olursanız kadroya geçmezsiniz gibi söylemler var. Ben böyle bir şey olacağını düşünmüyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.