Hava Durumu

Asgari ücretin 20 katına horoz satıldı

Trabzon'un Maçka ilçesinde düzenlenen müzayedede süs tavuğu ve horoz asgari ücretin 20 katı fiyatına alıcı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2017 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Asgari ücretin 20 katına horoz satıldı

Trabzon Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneğinin ev sahipliğinde 400 farklı tür tavuk ve horoz düzenlenen müzayedeyle satıldı. Türkiye'nin farklı yerlerinden getirilen ve fiyatları 300 liradan başlayarak, 2 bin liraya kadar çıkan süs tavuklarını alabilmek için üreticiler müzayedede birbiriyle yarıştı. Müzayedede 'Light Brahma' cinsi horoz ve tavuk 30 bin 461 liraya alıcı buldu. Dernek üyesi 2 üretici arasında süren açık arttırmada diğer katılımcılar da desteğiyle fiyata katkı sağlarken, elde edilen gelir derneğe bağışlandı.

Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiriciliği Federasyon Başkanı Ömer Kılıçoğlu, etkinliğin kentte ilk kez düzenlendiğine işaret ederek "Bu iş artık tavuk sevgisini aştı. Buraya gelen insanların hiçbiri artık ne tavuk almaya ne de satmaya geliyor. Burada sıcak dostluklar pekişiyor. Herkes bu organizasyonla bir araya geliyor. 205 yılında başladığımız bu macerayı bugün 2017 Avrupa Konfederasyonuna katılımla taçlandırıyoruz. İlk uluslararası fuarımızı da ocak ayında düzenleyeceğiz. Bu konuda seminerler düzenliyoruz. Dünyanın en iyi hocalarını ülkeye getirerek seminerler ve eğitimler veriyoruz. Her geçen gün camiamızdaki çıta bir üst seviyeye ulaşıyor. Bugün Trabzon bunu en güzel örneğiyle sergilemiş durumda" diye konuştu.

Trabzon Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Mehmet Er ise organizasyonu kentte ilk kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, güzel bir ortam ve birliktelik yaşadıklarını söyledi. Müzayedeye daha sonra diğer hayvanların açık artırma ile satışına devam edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.