Hava Durumu

Asil Çelik'teki greve 60 gün erteleme

Bursa'nın Orhangazi İlçesi yakınlarında kurulu Asil Çelik fabrikasındaki bu sabah başlaması planlanan grev, Bakanlar Kurulu kararıyla 60 gün ertelendi. Dün yapılan son görüşmeden de sonuç çıkmaması üzerine bu sabah greve hazırlanan işçiler, Resmi Gazete'de yayınlanan erteleme kararı üzerine yeniden fabrika önünde toplandıktan sonra işbaşı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2017 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2017 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Asil Çelik'teki greve 60 gün erteleme

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası ile Asil Çelik A.Ş. arasında 7 Eylül 2016 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi ve Kasım ayındaki arabuculu sürecinden sonuç alınamayınca, sendika yöneticileri Asil Çelik'te grev kararı aldı. 18 Ocak'ta greve gidecek olan fabrika çalışanlarıyla Asil Çelik yönetimi uzlaşmak için bir araya geldi. 450 sendika üyesini ilgilendiren fabrikada işveren, sendikaya yılda yüzde 7.2 zam oranı ve sosyal haklarda yüzde 8.5 zam teklif etti. Ancak sendika yönetimi teklifi kabul etmedi. Yüzde 25 zam isteyen sendika yönetimi ile işveren arasında dün yapılan son görüşmeden de bir sonuç alınamaması üzerine bu sabah greve çıkmaya hazırlanan işçiler, sürprizle karşılaştı. Bakanlar Kurulu, grevi, 'milli güvenliği bozucu nitelikte' görüldüğü gerekçesiyle 60 gün erteledi.

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, grev erteleme kararı sonrasında sabah saatlerinde Asil Çelik fabrikasına gelerek işçilerle görüştü. Fabrika içinde yapılan görüşmeden sonra işçiler çıkış kapısına kadar yürüdü. Adnan Serdaroğlu, burada yaşanan gelişmeler ve grev erteleme kararı ile ilgili görüşlerini işçilerle paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.