Hava Durumu

Asker ailelerine yardımlar başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, oğlu askere gittikten sonra muhtaç duruma düşen ailelere 250 lira aylık bağlanması uygulamasının başladığını, ailelerin, çocukları askerde oldukları müddetçe alabilecekleri aylık için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurmalarının yeterli olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2013 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2013 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Asker ailelerine yardımlar başladı

Teknolojiyi de kullanarak yaptıkları çalışmalar sonucu yaklaşık 20 milyon kişinin ekonomik ve sosyal analizine "bir düğmeye basarak" ulaşabildiklerine dikkati çeken Şahin, "Kırsalda veya kentte olsun bir aile gelip, 'Benim çocuğum askere gitti, onun üzerinden gelir aldığımız için şu anda muhtaç duruma düştük' dediği zaman, özellikle bu köylerde çok fazla yaşanıyor, talep ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı üzerinden bize bildirildiğinde onlara düzenli yardıma geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu durumdaki ailelerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat etmelerinin yeterli olduğunu kaydeden Bakan Şahin, şöyle devam etti:"18 milyon hanenin kaç çocuğu askerde, bunların ailenin içindeki durumu nedir? Bunun tam analizinin yapılması lazım ama bizim tahminimiz 100 bin civarı bir potansiyel bekliyoruz. Bu aileler hemen vakıflara gelecekler, 'Benim çocuğum askerde, o gelene kadar geçinecek durumda değilim' diye başvuracaklar. Bizim orada sosyal hizmet uzmanlarımız var. Onların işi bu ailenin talebini yerinde tespit etmek. Gerçekten durum anlatılan gibi ise Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Bakanlığımıza bu ailelerle ilgili veri geliyor. Bakanlığımız elimizdeki bütün veri sistemine bakıyor ve uzman raporuna göre aile maaşa başlıyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.