Hava Durumu

Asker ailesine yardım şoku!.

Başçavuş Hasan Cortan geçen yıl, ordu denetlemesinde yapılan koşuda kalp krizi geçirdi. Hastanede tedavi altına alınan Cortan, olaydan 2,5 ay kadar sonra hayatını kaybetti. Cortan, kalp krizi geçirdiği ve hastanede olduğu için TSK Dayanışma Vakfı'na 25 yıldır yatırdığı katkı payını ise yatıramadı. Cortan hastanede tedavi görürken vakfa 40 liralık ödemeyi eşi yaptı. Cortan'ın vefatı sonrası ailesi, ölüm yardımı almak için vakfa başvurdu. Ancak vakıf, katkı payı zamanında yatırılmadı gerekçesiyle aileyi geri çevirdi. Başvurdukları mahkemeden de eli boş dönen ailenin son umudu Yargıtay'dan çıkacak karar

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Asker ailesine yardım şoku!.

İki çocuk babası Astsubay Başçavuş Hasan Cortan, İzmir'de kurulu Menemen 57. Topçu Tugay Komutanlığı'nda görevliydi. Ege Ordu Denetlemesi kapsamında Cortan da 3 kilometrelik koşuya katıldı. Geçen yıl 15 Mart'ta yapılan koşu esnasında Cortan kalp krizi geçirdi.

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Cortan, en son 22 Mart'ta Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırıldı. Cortan, kalp krizi geçirdiği için TSK Dayanışma Vakfı'na yatırası gereken 40 liralık katkı payını yatıramadı. Cortan tedavi altındayken eşi, söz konusu ödemeyi vakfın hesabına 31 Mart günü gönderdi. Hastanede tedavi gören Cortan 3 Mayıs günü, kan zehirlenmesinden hayatını kaybetti.

KATKI PAYINI ZAMANINDA YATIRMADINIZ

Cortan, defnedildikten birkaç ay sonra ailesi, 55 bin TL'lik ölüm yardımı için TSK Dayanışma Vakfına başvurdu. Ancak vakfın yanıtı olumsuz oldu. Bu kez, ailenin avukatı vakfa resmi yazı ile başvurdu. Vakıf adına 2 Kasım2016'da, Genel Müdür sıfatı ile Emekli Tümgeneral Yaşar Bal imzası ile verilen yanıt da olumsuz oldu. Yazıda, yönetmeliğin ilgili maddesine atıfta bulunularak, ödenmesi gereken katkı payının yatırılmadığı kaydedildi.

MAHKEME DE GERİ ÇEVİRDİ

Bu yazı sonrası, konu yargıya taşındı. Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan dava dosyasına, mahkemenin talebi ile bilirkişi raporu da sunuldu. Raporda, vakfın, ölüm yardımını yapmamasının mevzuata uygun olduğu savunuldu. Davacı Cortan ailesinin avukatı, rapora itiraz etse de, mahkeme yeni bir bilirkişi raporu alınmasına gerek olmadığına karar verdi. Mahkeme, 7 Aralık'taki duruşmada, Cortan ailesinin davasının reddine karar verdi. Gerekçeli kararın çıkması ile dosya Yargıtay'a taşınacak.

Bu arada, Cortan ailesi, TSK Dayanışma Vakfı'na karşı 40 TL'lik katkı payının iadesi için icra takibi başlattı.

30 YILA YAKIN ÖDEMESİNİ YAPTI

Hasan Cortan'ın 25 yılı aşkın TSK Dayanışma Vakfına katkı payının yatırdığına işaret eden Av. Mehmet Erkan Akkuş, "Başlatmış olduğumuz icra takibi ironik ve semboliktir. Vakıf yönetimi astsubay ve uzman çavuşlardan topladığı aidatlarla, hukuki yardım sandığından, astsubay ve uzman çavuşlar ile mahkemelik olan Serdar Sevgili, İrfan Can gibi FETÖ sanığı generallerin avukatlarına astronomik avukatlık ücreti öderken, öte yandan sudan sebeplerle mirasçıların analarının ak sütü gibi helal ölüm yardımını ödememekten imtina etti. Bu çelişkiyi ortaya koymak için iş bu icra takibini başlattık" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.