Hava Durumu

Askeri hastanelerde yeni dönem

Canlı operatörler aracılığıyla veya internet üzerinden hekimden randevu alabilmeyi sağlayan Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nin (MHRS) kapsamı genişletiliyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu hastaneleri, aile hekimlikleri ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinden vatandaşın randevu alabilmesini sağlayan MHRS sistemine askeri hastaneler de eklenecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Askeri hastanelerde yeni dönem
Vatandaşın askeri hastanelererandevu alarak gidebilmesinin önünü açacak olan sistem öncelikle Ankara’dakiEtimesgut Asker Hastanesi ve Mevki Asker Hastanesi’nde pilot olarak uygulanacak.

Çalışma tamamlandığında Türkiye’deki 31 askeri hastaneye MHRS’den randevu verilerek, vatandaşa sıra beklemeden muayene olma kolaylığı sağlanmış olacak.

AYNI GÜN RANDEVU

Aile hekimliklerine de randevu ile gidebilmenin önünü açan bakanlık, vatandaşların işini kolaylaştıracak bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Bu kapsamda aile hekimi için en erken bir gün sonrasına randevu alabilen vatandaşlar artık ertesi günü beklemek zorunda kalmayacak. Hekimin randevu durumunda müsaitlik varsa aynı gün mesai saatleri içerisinde aile hekimine randevu alarak muayene olabilecek.

93 MİLYON MHRS’DEN

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, geçen yıl 473 milyon 291 bin 64 muayene yapıldı. Bu muayenelerin 93 milyon 40 bin 135’i MHRS sisteminden randevu alınarak gerçekleşti. Randevuların 34 milyon 503 bin 463’ü iptal edildi veya gerçekleşmedi. 58 milyon 536 bin 672 muayene randevu sistemi üzerinden gerçekleşti. Randevu alma kanallarına bakıldığında yüzde 65.58’i ALO 182, yüzde 22.39’u web sitesi, yüzde 8.37’si mobil hatlar üzerinden yapıldı. Yüzde 3.66’sı ise direkt hastaneye giderek randevu aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.