Hava Durumu

'Aslında Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz lazım'

İzmir Otoyolu açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Aslında bizim Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz lazım. Bizim anlatamadığımızı ne güzel anlattı. Başbakan ve Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa anlaşamazlarsa ne olacak dedi. İşte biz de bunu diyoruz. Mevcut sistem bunu getiriyor. Anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Aslında Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz lazım'

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de otoyol açılışı töreninde vatandaşlara sesleniyor.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Değerli kardeşlerim. Şimdi Bursa'ya kadar da 85 km otoyol bitti. Önümüzdeki günlerde onu açacağız. İzmir tarafından 26 km bitti onu bugün açıyoruz. Bu yol ne anlama geliyor?

Cumhuriyet kurulduğundan beri 6 bin kilometre yol yapılmış. Şimdi bizim dönemimizde kaça çıktık? 25 bin 200 kilometre. Ayrıca bütün sıcak asfaltlı yapılan yolların 2002'ye kadar 8 bin 500 kilometre. Şimdi bu yolların toplam tutarı 21 bin 300 kilometre. 3 katı.

İstanbul - İzmir arası 5,5 saat. 2 saat 50 dakikaya düşecek. İzmir içinde herhangi bir yere gidene kadar geçen sürede İstanbul'a gideceksiniz.

Bu anayasa değişikliğini biz ne kadar anlatalım diye uğraşıyoruz. Aslında bizim Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz lazım. Bizim anlatamadığımızı ne güzel anlattı. Başbakan ve Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa anlaşamazlarsa ne olacak dedi. İşte biz de bunu diyoruz. Mevcut sistem bunu getiriyor. Anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor. Bir detay var, Sayın Kılıçdaroğlu sistemin değiştiğinin farkında değil. Onun da yorgunluğuna denk geldiğini düşünelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.