Hava Durumu

Ata'nın hatırası yok mu ediliyor?

Emek'te Mustafa Kemal Atatürk'ün 100.doğum yılı ile oluşturulan ormanda,önce Atatürk'ün büstü ve kitabesi kaldırıldı.Şimdi ise 30 yıllık çam ağaçları hiçbir gerekçe gösterilmeden kesiliyor.Osmangazi Belediyesi'nin 100'e yakın ağaç kestiğini belirten vatandaşlar ise, kesimlere tepki gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2012 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2012 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ata'nın hatırası yok mu ediliyor?

Aykut YATIKÇI


Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 100.yılı kapsamında 1981 yılında Emek'te '100. Yıl Atatürk Halk Ormanı' bölge sakinlerinin ve öğrencilerin katkılarıyla oluşturuldu.Aradan geçen zamanla birlikte,fidanların büyümesiyle 150 dönümlük ormana dönüşen alan,60 bin nüfuslu Emek bölgesinin uğrak yerlerinden birisi oldu.Ancak son yıllarda yapılan bazı uygulamalar halkın yoğun tepkisini çekiyor.6 ay önce ormanın girişinde bulunan Atatürk büstü kaldırılırken, '100. Yıl Atatürk Halk Ormanı' yazan kitabesi de indirildi.Şimdi ise 30 yıllık çam ağaçları tek tek kesiliyor.


FUHUŞA GARİP ÖNLEM!
Belediye ekiplerinin belli aralıklarla ormanda kesim yaptığını ve bugüne kadar 100 ağacı kestiğini söyleyen  mahalle sakinlerinden emekli öğretmen Naci Özbay, " Ağaçları neden kesiyorsunuz diye sorduğumuzda zabıta ekipleri,'Tecavüz olayları oluyor.Ağaçlar çok sık olduğu için görüş açımız daralıyor' gibi bir cevap verdiler. Bir diğer gerekçelerinin ise seyrekleştirme olduğunu belirttiler.Ancak ağaçlar hep aynı bölgeden kesiliyor" dedi.


SİZE Mİ SORACAĞIZ?
Proje konusunda bölge halkının bilgilendirilmesini istediklerini sözlerine ekleyen Özbay, "Belediye personeli bize 'O bizim bileceğimiz iş siz karışmayın' diye cevap verdiler.Tepki gösteren arkadaşlarımızı polisle tehdit ettiler,hatta 'Bu çok konuştu alın bunu karakola' diye polise talimat verdiler. Tüm ısrarlarımıza rağmen karakola götürülen arkadaşlarımız hakkında hiçbir işlem yapılmadı" diye konuştu.


BU NE YAMAN ÇELİŞKİ
Parkta incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın,bir ağaç kıyımıyla karşı karşıya olunduğunu ifade etti.Başkan Mustafa Dündar'ın vizyon projelerinden birisinin'Bir Milyon Fidan Kampanyası' olduğunu hatırlatan Aydın, " Bir taraftan fidan dikiyorsunuz diğer taraftan 30 yıllık sağlıklı ağaçları kesiyorsunuz.Bu akılla mantıkla bağdaşmayacak yaman bir çelişkidir"dedi.


RANT ŞÜPHESİ!
Şu ana kadar kesilen 100'e yakın ağaç ve kesilmek üzere işaretlenen ağaçlardan,burada farklı bir düşüncenin olabileceği şüphelerini beraberinde getirdiğini aktaran Aydın, "Eğer ticarete,ranta dönük bir amaç varsa veya ters açıdan bakarsak,daha rahat bir ortam sağlamak için yapıyoruz derlerse bile bunun gerekçesi nedir? Şu an,büfe veya ona benzer bir işletmeye alt yapı oluşturacak şekilde kesimlerin yapılması,bölge halkında ve bizlerde soru işaretleri oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.
 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.