Hava Durumu

Atatürk Galatasaraylı mıydı? Ünlü tarihçi son noktayı koydu

Son günlerde sosyal medyada çıkan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün gönderdiği iddia edilen ve "Gönül verdiğim takım" ifadesinin yer aldığı mektup, sahte çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2018 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Atatürk Galatasaraylı mıydı? Ünlü tarihçi son noktayı koydu

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki rekabet sadece sahada sürmüyor. Her alanda rekabet içerisinde olan ezeli rakip, ebedi dost kulüpler; Mustafa Kemal Atatürk'ün hangi takımlı olduğu konusunda sık sık tartışıyor.

Beşiktaşlıların "En büyük Beşiktaşlı" olarak kabul ettiği Atatürk'ün Fenerbahçeli olduğu söylentileri de sık sık gündeme geliyor. Sarı kırmızılı cephe ise, Atatürk'ün Galatasaraylı olduğunu savunuyor.

GALATASARAY BELGESİ SAHTE ÇIKTI

Ünlü tarihçi yazar Murat Bardakçı, Atatürk Atatürk'ün 1930'da Galatasaray Lisesi'nin Müdürü Fethi İsfendiyaroğlu'na yazdığı iddia edilen bir mektupla ilgili önemli bir yazı kaleme aldı.

Murat Bardakçı, Habertürk'teki yazısında belgenin sahte olduğunu belirtti.

Murat Bardakçı'nın Atatürk'ün Galatasaray mektubuna ilişkin yazısı şöyle;

"MUSTAFA KEMAL İMZASI TAMAMEN UYDURMA"

"Mustafa Kemal'e atfedilen bir başka mektup geçen Mart'ta da gündeme gelmiş, Türk Telekom Stadı'nda müze açan Galatasaray Kuübü burada Mustafa Kemal'in 1928'de klübün başkanı Necmeddin Sadak'a gönderdiği bir mektubu teşhire koymuştu. Mektubun metni "gerçek" ama müzeye konan nüsha taklit, belgenin altındaki "Mustafa Kemal" imzası ise tamamen uydurma idi!

Dün sosyal medyaya düşen mektup Galatasaraylılar'ı bu defa öylesine derin bir saadete garketti ki, sormayın! Mektup güya Mustafa Kemal'in Galatasaraylı olduğunun ispatı idi ve "Atatürk bizdendir!" diyen Fenerbahçeliler'e fena bir gol atmışlardı.

"BU MEKTUP MAALESEF SAHTEDİR"

Şimdi, Galatasaraylılar'ı üzeceğimi bilerek ama akıl amaz bir hatânın önüne geçebilmek maksadıyla açıkça söyleyeyim: Bu mektup da maalesef sahtedir! Üstelik sahte olmakla kalmamakta; büyük, çok büyük bir cehalet örneği hâlinde arz-ı endâm etmektedir!"

Belge şu şekilde:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.