Hava Durumu

'Atatürk Stadı' yaşatılacak

Yıkım çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa, ayrıcalıklı bir meydan, bir yaşam alanı kazanırken, Atatürk Stadı’nın tüm izleri de yaşatılacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Atatürk Stadı' yaşatılacak
Bursaspor’un maçlarını yaptığı Timsah Arena’nın tamamlanarak hizmete açılmasının ardından yıkımına başlanan Atatürk Stadı’nın bulunduğu alan meydana dönüştürülüp adının “Bursa Atatürk Stadı Meydanı” olacağı bildirildi. Hizmete 1950 yılında açılan Atatürk Stadı’nda yıkım çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehirlerin meydanlarıyla anıldığını belirterek, “Bursa’ya bu dönemde kazandırmak istediğimiz en önemli eserlerden biri de meydandı” dedi. 

MAZİSİ ANILARLA DOLU

Zemin kotundaki tribünlerin kalacağını, bu sayede meydanda 15-16 bin kişilik oturma alanı olacağını ifade eden Başkan Altepe, “Burası o dönemde Atatürk’ün katkısıyla birlikte spor tesisi yapılması istenen bir alandı. O şekliyle başlatılmıştı. Aynı zamanda 2010 yılında Bursaspor’un şampiyonluğu dahil olmak üzere anılarla dolu bir stat. Şimdi bu alanda, hem sportif aktiviteler hem de bayramlarda törenler, şenlikler, festivaller ve çevresiyle birlikte yüz binlerin toplandığı mitingler yapılabilecek. Bursa, ayrıcalıklı bir meydan, bir yaşam alanı kazanırken, Atatürk Stadı’nın tüm izleri de yaşatılacak” dedi.



Talep Erdoğan’dan 

Kentte milli bayramlar olmak üzere etkinliklerin caddelerde araç trafiği kesilerek gerçekleştirildiğini vurgulayan Altepe, “Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın en önemli talebi, stadyum yapılırken eski stadın da Kültürpark’a katılarak bir meydan şeklinde değerlendirilmesiydi. Şimdi burayı yaparken orijinal bir meydan oluşturmuş oluyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.