Hava Durumu

Atatürk'ü minnetle anıyoruz!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80'inci yılında tüm yurtta anılıyor. Ankara Anıtkabir'de devlet erkanı Aslanlı Yol'daki yürüyüşünün ardından Atatürk'ün kabrine gelerek çelenk bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2018 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2018 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Atatürk'ü minnetle anıyoruz!

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan ve yazdığı mesajı paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti'ni dahili ve harici bedhahların saldırılarına rağmen dünyanın en güçlü ve müreffeh devletlerinden biri yapma yolunda kararlılıkla yürüyoruz" dedi.

İstanbul'da ise Dolmabahçe Sarayı'nda ziyaretçiler Atatürk'ün yatağına karanfiller bıraktı.

Saat 09.05'te ise Türkiye'de adeta hayat durdu. Milyonlar, Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Siren seslerinin çalmasıyla trafikte olan sürücüler, yolcular araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80'inci yılında törenlerle anılıyor. Devlet erkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Anıtkabir'deki anma törenine katıldı.

Devletin zirvesi Aslanlı Yol'daki kortej yürüyüşünün ardından Atatürk'ün kabrinin yer aldığı bölüme geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ay yıldızlarla hazırlanmış çelengi Atatürk'ün mozelesine bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 09.05'te tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da hayat durdu, yurdun dört bir yanında sirenler çalmaya başladı.

Anıtkabir'deki Türk Bayrağı yarıya indirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve yazdığı mesajı paylaştı.

Erdoğan şunları söyledi:

"Aziz Atatürk, İstiklal Harbimizin Başkomutanı ve Cumhuriyetin kuruluşu olan şahsınızı vefatınızın 80'inci yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni dahili ve harici bedhahların saldırılarına rağmen dünyanın en güçlü ve müreffeh devletlerinden biri yapma yolunda kararlılıkla yürüyoruz.

Cumhuriyetimizin 95'inci seneyi devriyesinde açılışını yaptığımız İstanbul Havalimanı tarihe nakşolmuştur. Ruhun şad olsun."

DOLMABAHÇE'YE ZİYARETÇİ AKINI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80'inci yılında İstanbul'da anıldı. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayısabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı.

HAYAT DURDU

Saat 09.05'te Türkiye'de adeta hayat durdu. Milyonlar, Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Siren seslerinin çalmasıyla trafikte olan sürücüler, yolcular araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.