Hava Durumu

Atlara fısıldayan kadın Nobel'e koşuyor

Onu son aylarda eğitim verdiği kız öğrencilerin 'at pisliği temizleyip nal çakıyorlar' haberleriyle tanıdık. Habere konu olan Uludağ Üniversitesi Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu'nun müdürü olan Doç. Dr. Gözde Özalp, yöneticiliğinin yanı sıra Almanya'da doktorasını yapan bir bilim insanı. Bir yandan Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu at antrenörlerini yetiştirirken, diğer yandan yürüttüğü bilimsel araştırmalarla Nobel ödülü almak için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Atlara fısıldayan kadın Nobel'e koşuyor

Gözde Özalp, ziraat mühendisi olarak görev yapan babasının tayiniyle 5 yaşındayken geldiği Bursa'da, ilk ve ortaöğreniminin ardından 2000 yılında Uludağ Üniversitesi Veteri-ner Fakültesi'nden mezun oldu. Bir yıl sonra Alman Bilimsel Araştırmalar Kurumu'nun bir bursunu kazandı.

Bursu kazanan ilk ve tek Türk öğrenci olan Özalp, Justus Liebig Giessen Üniversitesi'nde 3 yıl boyunca özel bir eğitimden geçti. Gözde Hoca, eğitimi sonrası Almanya'dan gelen çok yüksek ücretli teklifleri babasının öğüdüyle elinin tersiyle iterek, aşık olduğu kent Bursa'ya döndü. 2005 yılında Veterinerlik Fakültesi Doğu Jinekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Özalp'in yöneticilik serüveni ise Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın fakültenin dekan vekilliği döneminde başladı. Önce dekan yardımcılığı yapan Özalp, geçen ağustos ayında Prof. Dr. Ulcay'ın teklifi üzerine Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevine başladı.

Bu okul öyle sıradan bir yüksek öğrenim kurumu değil. Öğrencileri adeta atlarla birlikte yatıp, atlarla kalkıyorlar. Kız erkek fark etmiyor. Kimi nal çakarken, kimi atları besliyor. Kimi de pisliklerini temizliyor. Eğitimin sonunda ise neredeyse iş garantili bir mesleğe kavuşuyor.

Haberin Devamı İçin TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.