Hava Durumu

Atma Recep din kardeşiyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Erdoğan'ı suçlarken "Ölen 51 insanımızın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi. IMF ile igili de halkı yanılttıklarını iddia eden CHP Lideri "Atma Recep din kardeşiyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2013 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2013 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Atma Recep din kardeşiyiz

Reyhanlı'daki patlamayla ilgli sert açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti hükümetini ve Erdoğan'ı suçladı.

Kılıçdaroğlu,  "Kimse olanları öğrenmesin diye yayın yasağı getiriyorsun. Ölen 51 vatandaşın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ben oraya gittim diye alınganlık gösteriyor. Neymiş Bey Efendi Amerika'dan sonra Hatay ve Reyhanlı'ya gidecekmiş. Sen ülkeni sevmiyorsun, sen batının ve egemen güçlerinin Ortadoğu'daki taşeronusun. Teröre hep beraber karşı çıkacağız. Terör nereden gelirse gelsin karşı çıkacağız" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu IMF borçlarıyla ilgili de halkın kandırıldığını iddia ederek "10 mayıs 2013 Erdoğan konuşuyor. 10 yıl önce 23.5 milyar dolar borçla devraldık. Birinci yalan iktidara geldiğinde 22 milyar dolar borç vardı. O günden bugüne stand by anlaşması yapmadık diye. Atma Recep din kardeşiyiz diye çok güzel bir sözümüz var bu kadar da atılmaz ki... 26 Nisan 2006 Stand By anlaşması. İktidarda kim var AKP. Mektup kime gönderiliyor IMF'ye. Bütün bunlara rağmen IMF'e borçlarımızın ödenmesi güzel mi güzel tabi. 38 milyar dolarlık özelleştirme yaptınız. IMF'e borcu ödediniz başka yerin borcu çıktı. 2013'te tüketici kredi borcu yüzde 9282. Vatandaşı borç batağına soktun en Tayyip Erdoğan. Bir de kredi kartı borcu var" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Geçtiğimiz hafta komşumuzda seçim vardı. İktidarın bütün baskılarına rağmen Hak ve Özgürlükler partisi kazandı. Acaba Recep tayyip Erdoğan ne yapacak.

Bulgaristan'da halkının özgürlük mücadelesini vererek kazanan partinin yöneticileri destekliyor ve tebrik ediyoruz. THY'de uyuşmazlık yaşanıyor. İşçiler çalışıyor, en üstten en alt kademeye kadar üstlerine düşeni yerine getiriyorlar. Yönetim anlaşmak istemiyor. Çalışanlar zam istemiyor. maaşımızı artırın demiyor. 305 kişiyi işten çıkardınız onları geri alın, helal ekmek kazanmalarına mani olmayın diyorlar.

Milletvekilleri arkadaşlarımızı gönderdik ve dediler ki yargı kararı çıksın söz yargı kararını uygulayacaz dediler ama şimdi sözlerini tutmuyorlar.

Dün önce Hatay sonra Reyhanlı'ya gittim. Hristiyan, alevi sünni her biri barış içinde Hatay'ta yaşamakta. Eğer bu yaşam için dünyada örnek gösterilecek yer varsa Hatay'ı örnek gösterebilirsiniz. Barış'ın huzurun adresi Hatay'dır.

REYHANLI ZİYARETİ

Reyhanlı'ya gittik. Herkes neden ve niçin oldu diye soruyor. Sonra bir soru daha soruyorlar. Bunun hesabını kim verecek.

Vatandaşla konuştuğumda gördüm ki burnundan soluyor. Hükümetin Reyhanlı halkına doğru bilgi verdiğine inanmıyor. Biz buradayız ama verilen bilgiler doğru değil diyorlar.

Bakanların ayrı telden bilgi vermelerine kızgınlar. Getirilen yasağa tepkililer.

Hatay'da hastanede yaralıları ziyaret ettik, Gencecik çocuk gelini kuaföre götüüyor. Kendiside damatlık elbisesini almaya giderken bombanın kışmına uğruyor. bir gözünü kaybediyor.

Tüm bunlar olurken Erdoğan diyor Suriye'de bebekler ölüyor siz bunu neden görmüyorsunuz. Sen neden Reyhanlı'yı görmüyorsun... Elbetteki insanların ölmesi en acı olaydır. Biz insan severiz her yerde insan ölmesi acıdır.

SEN KİMSİN Kİ RABBİMİZİN SANA NASIL SESLENECİĞİNİ SÖYLÜYORSUN?

Hatay'da insanlar ölüyor Başbakan kalkmış Analar Ağlamasın etkinliğinde konuştu. Başbakan'ın annesi öldü medya korkudan yayın yapamadı. 51 insan öldü bu medya ne yaptı? Yarın öbür dünyada Rabbim bana Ey Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı diye soracak diyor. Sen kimsin ki rabbimizin sana nasıl sesleneceğini söylüyorsun? Kalkmış analar ağlamasın programında şov yapıyor. Kimse olanları öğrenmesin diye yayın yasağı getiriyorsun. Ölen 51 vatandaşın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ben oraya gittim diye alınganlık gösteriyor. Neymiş Bey Efendi Amerika'dan sonra Hatay ve Reyhanlı'ya gidecekmiş. Sen ülkeni sevmiyorsun, sen batının ve egemen güçlerinin Ortadoğu'daki taşeronusun. Teröre hep beraber karşı çıkacağız. Terör nereden gelirse gelsin karşı çıkacağız.

ANALAR AĞLAMASIN PROGRAMINDA ŞOV YAPIYOR

Kalkmış analar ağlamasın programında şov yapıyor. Suriye'dekini bütün dünya görüyor Suriye'de sen yayın yasağı getiriyorsun. Kimse öğrenmesin diye... Buradan söylüyorum ölen 51 vatandaşın sorumlusu Erdoğan'dır.

Çıkmış 'Analar ağlamasın' programında konuşuyor. 'Rabbim öbür dünyada soracak bana" diyor. Ölen 51 vatandaşın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Hangi akılla, hangi mantıkla böyle bir şey söyleyebilirsin sen. Rabbi ne diyecekmiş, "Ey Türkiye Cumhuriyet Başbakan'ı"... Bu ne demektir. Allah'In sana nasıl hitap edeceğine sen mi karar vereceksin. Kendisini öbür dünyada da Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı ilan edecek. Kimsin sen!

EGEMEN GÜÇLERİN TAŞERONUSUN

Amerika'dan sonra Hatay'a ve Reyhanlı'ya gidecekmiş. Sen ülkeni milletini sevmiyorsun. Sen batının egemen güçlerinin ortaduğu taşeronusun. Taşerondan vatansever olmaz. Zaten taşeron olduğun içindir ki sen, 'Ben hertürlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım' dedin.

Uğur Mumcu 1980'lerde sağcu solcu idye binlerce vatandaş öldürülürken terör terördür terörün dini milleti vatanı olmaz. Teröre hepmiz karşı çıkacağız.

Suriye'deki çatışmalardan dolayı çok sayıda Suriyeli komşu ülkelere dağıldı. Türkiye büyük devlettir gereğini yapmalıdır. Çadırlarda mülteci kamplarında yaşamaları gayet doğaldır.

BİZİM İNSANLARIMIZLA KAVGA EDİYORLAR

Ama çadırın dışında neidüğü belirsiz insanların evlere yerleşmeleri bomba imal etmeleri saldırılara hazırlanması bizim müsade edeceğimiz bir şey değildir. Gelmişler iş yeri açıyorlar. neye göre açıyorlar. Bizim insanlarımızla kavga ediyorlar. Neye göre işyeri açıyorlar. Kavga ediyorlar bizim insanlarımız gözaltına alınıyor.

Buna kim izin verebilir. Bakın mülteciler sadece bizde yok Ürdün'de var. Olay var mı, kavga var mı? Nerede var Türkiye'de var. Elini silah alan elini kolunu sallayarak gelmiştir. Parası olana başka olmayana başka muamele yapılmıştır.

HATAY'DA HER ÜLKEDEN HER TÜRDEN İSTİHBARATÇI VAR

Hatay'da her ülkeden her türden istihbaratçı var. Böyle bir devlet mi olur vatandaş şikayetçi. Kamu kurumları şikayetçi. Askeri kıyafetleriyle ceplerinden silahla dolaşıyorlar. Yemek yiyip para vermiyorlar bütün bunları Reyhanlı'ya sor bakayım sana ne diyecekeler Recep Tayyip Erdoğan...  Onlara gelince tık yok. TC vatandaşına gelince hepsinin telefonları dinleniyor. Yahu sen gidip teröristin telefonunu dinlesene.

Patlama oldu 24 saat içerisinde failler yakalandı diyor. 24 saatin öcnesine neden bakmıyorsun. bu adamlar bomba yerleştirirken sen neredeydin. 51 vatandaş hayatını kaybetti. Sen ne yapıyorsun. Gelsin eylemini yapsın, bomba patlatsın, insanlar ölsün... Sen gidip araştırma yap.

BENİ TAKİP EDECEĞİNE TERÖSİSTLERİ TAKİP ET

Ey Kılıçdaroğlu senin nefes alışını bile izliyoruz takip ediyoruz biz diyordu. Beni takip ediyorsun da şu teröristleri de bir takip etsene...

Güçlü devlet askerinin başına çuval geçirirken öyle bakmaz... Güçlü devlet teröre papuç bırakmaz, askerinin başına çuval geçirilirken sessiz kalmaz. Güçlü devletin başbakanına bunu kullanın demez. Sen kullanılan bir Başbakansın.

SINIRIMIZ TAM YOL GEÇEN HANI

Bizim Suriye ile sınırımız yok tam yol geçen hanı isteyen gider isteyen gelir. Silahla gidip gelmek serbest...

Marjinal gruplara yol verdin eline silah verdin git savaş dedin bu Türkiye'ye yakışır mı? Git Suriye'ye orada kardeşini öldür dedin. Bu yakışır mı Başbakan'a. Türkiye'yi Bekaa Vadisi'ne döndürdüler. Hatay'da her türlü terörist barınıyor. Bomba imal ediliyor biz görmüyoruz yabancı basın söylüyor biz oradan öğreiyoruz.

Özgür Suriye Ordusu, karargahını Türkiye diye ilan ediyor. Tüm dünyaya duyuruyor. Biz olmaz diyoruz. Recep Tayyip Erdoğan olur diyor. Eğer siz sınırı kaldırdıysanız bunun bir gerekçesi vardır. Her türlü terörst grubunu Türkiye'ye davet ediyorsunuz. Gümrük olsa hüviyet tespiti yapacak.

Sınır boylarına zaman zaman giderim. Askerleri de ziyaret ederiz. Kapıda şu yazar. Hudut namustur diye yazar. Biz oraya gittğimizde asker gelir tekmil verir. Eğer sınır namussa o sınırı kim kaldırdı. Recep Bey! Hepimizin üzerinde durup düşünmesi gereken bir olaydır. Orada sınır yok her şey olabilir orada. Kalkıp Esad'ı suçlamak kolay... Bu ülkenin askerleri kim size sınırı yol geçen hanına çevirin dedi. Ben söyleyim Erdoğan...

Senin bu dış politikan yanlış Türkiye'yi ortadoğunun bataklığına sürüklersin yapma dedik. Bizi Baasçı ilan ettiler. Kim haklı çıktı. CHP... Ama bizi dinlemediler. Biz haklı çıktık. Kim ülkesini savundu. Biz savunduk. Ben hiç bir zaman Esad benim kardeşim demedim diyen kendisi ben hiç bir zaman eşimi alıp Esad ile tatile çıkmadım çıkan kendisi...

ERDOĞAN İLE ESAD ARASINDA NÜANS FARKI VAR

Neymiş efendim Suriye'de demokrasi yokmuş. Suriye'ye demokrasi getiecekmiş. Demokrasi konusunda Erdoğan ile Esad arasında sadece nüans farkı var al bir diktatörü vur diğerine...

Ben Davutoğlu için demiştim ki çapsız bir Dışişleri bakanı... Parmak işaretiyle çağrılan bir Dışişleri bakanı demiştim. Her şeyi biliyoruz. Biz boşuna siz Batı'nın egemen güçletinin ortadoğu'daki taşeronusuz demiyoruz. Ülkenizin çıkarlarını savunmuyorsunuz. Eğer dış politikayı başka bir ülkenin çıkarları üzerine inşaa edersiniz kendi ülkenizin vatandaşını tehlikeye atarsınız.

İsrail Suriye'yi vuruyor Erdoğan aslansın biraz daha vur diyor. O koltukta Davutoğlu oturduğu sürece Başbakanlık'ta da Erdoğan oturduğu sürece bu ülke huzura kavuşamayacaktır.

Türkiye'nin en kanlı terör olayları bu hükümet döneminde olmuştur. Baskı var insanların üzerinde ve bunu demokrasi diye satıyorlar. Türkiye'nin iyi yönetilmediği konusunda kanaat sahibi olan her yurttaşımı bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Türkiye büyük bir ülkedir her türlü engeli aşar. Yeter ki halkına hesap veren dik duran bir iktidarı getirin o iktidar CHP'dir.

ATMA RECEP DİN KARDEŞİYİZ

Yalan söyleyen adamdan Başbakan olmaz demiştim... Yalan söylemek siyasetçi için ağır bir suçtur. Yalan söylemek ağır bir suçtur. Siyasetçinin görevi halka doğruları söylemekten geçer.10 mayıs 2013 Erdoğan konuşuyor. 10 yıl önce 23.5 milyar dolar borçla devraldık. Birinci yalan iktidara geldiğinde 22 milyar dolar borç vardı. O günden bugüne stand by anlaşması yapmadık diye.

Atma Recep din kardeşiyiz diye çok güzel bir sözümüz var bu kadar da atılmaz ki...

Atma Recep din kardeşiyiz. 26 Nisan 2006 Stand By anlaşması. İktidarda kim var AKP. Mektup kime gönderiliyor IMF'ye. Bütün bunlara rağmen IMF'e borçlarımızın ödenmesi güzel mi güzel tabi. 38 milyar dolarlık özelleştirme yaptınız. IMF'e borcu ödediniz başka yerin borcu çıktı. 2013'te tüketici kredi borcu yüzde 9282. Vatandaşı borç batağına soktun en Tayyip Erdoğan. Bir de kredi kartı borcu var.

İstikrar sürsün dediler aman ha CHP iktidara gelirse faizler yükselir deyip milleti tehdit ettiler. Neden biz bunların üstesinde geliriz çünkü biz kul hakkı yemeyiz. neden üstesinden geliriz biz yandaşa hizmet etmeyiz bu ülkenin çocuklarına hizmet ederiz.



 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.