Hava Durumu

'Avatar' Atakan'ın başı dertte! 2 yılla kadar hapsi isteniyor

'Avatar' lakabıyla tanınan Çağan Atakan Arslan'ın, 'Türk Milletini, Cumhuriyetini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni alenen aşağılama' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi. 28 yaşındaki Arslan, hakkındaki iddianame kabul edilirse, önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2017 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Avatar' Atakan'ın başı dertte! 2 yılla kadar hapsi isteniyor

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Yaşar Tanrıverdi tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Çağan Atakan Arslan'ın, sosyal medyada yer alan bir videosunun, bir özel televizyon programında 21 Haziran 2016 tarihinde yayınlandığı belirtildi. İddianamede Arslan'ın, söz konusu bu videodaki sözlerinin 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyetini alenen aşağılama' kapsamında değerlendirildiği vurgulandı.

ADALET BAKANI SORUŞTURMAYA OLUR İZNİ VERDİ

Atılı eylemin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301/1 maddesi kapsamında kaldığı ve TCK'nın 301/4 maddesi gereğince şüpheli hakkında yapılacak soruşturmanın Adalet Bakanı'nın iznine tabi olması nedeniyle soruşturma izni istenildiği hatırlatılan iddianamede, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün 16 Ekim 2017 tarihli 'olur'u' ile şüpheli hakkında soruşturma izni verildiği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.