Hava Durumu

Avrupa basını A Milli Takım'la dalga geçti

Türkiye'nin EURO 2016 D Grubu ikinci maçında İspanya'ya 3-0 mağlup olmasının ardından Avrupa basını, A Milli Takımımızla dalga geçti.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avrupa basını A Milli Takım'la dalga geçti
Fransa'da düzenlen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli FutbolTakımı'nın D Grubu ikinci maçında İspanya'ya 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup olması Avrupa basınında geniş yer buldu.

"ŞAMPİYONLAR BÖYLE OYNAR"

İspanyol gazetelerinden Marca gazetesi, başlığını "İspanya, Türk hamamında yıkandı" diye atarken, EURO 2016'nın favorisi olduğunu 3-0'lık net skorla gösterdiğini vurguladı. AS gazetesi "Oley oley oley. İspanya, son 16 turuna büyük kapıdan girdi", El Mundo Deportivo "Şampiyon darbesi", El Mundo " İspanyauçuşa kalktı" başlıklarıyla haberleri okuyucularına aktardı.

ARDA TURAN TEPKİSİ

Arda Turan'ın performansı hakkında ise gazeteler şu yorumları yaptılar:

Marca: "Arda Turan, takımı gibi tanınmaz haldeydi. Arda'nın imajı oldukça üzücüydü" El Mundo Deportivo: "Gerçekten anlaşılmaz bir şey. Türk taraftarı yine Arda'yı hedef gösterdi ama bu kez haksız bir şekilde. Arda, Hırvatistan maçındaki gibi değildi, bu kez sorun takımdı. Hiçbiri iyi oynamadı."

"HİNDİ DOLMASI"

The Sun gazetesi ise "Hindi dolması" başlığını atarken, "Morata ve Nolito, Euro 2016'ya İspanya'nın damgasını vurdu. İspanya teknik direktörü Del Bosque, Çek Cumhuriyeti maçının aynı 11'ini sahaya sürerken, bu kez 3 golle istediğini aldı. Türk seyirciler Arda'yı, top her ayağına gelişinde ıslıkladı" diye yazdı.

KICKER: "İSPANYA, TÜRKİYE'YE DERS VERDİ"

Almanya basınında ise Kicker dergisi, "İspanya, Türkiye'ye ders verdi" başlığıyla haberi verdi. Kicker ayrıca Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in karşılaşma boyunca çok sinirli olduğunu ve İspanya'nın oyununu kabul ettiğini yazdı.

Bir başka gazetesi Bild ise " İspanya şampiyonluk formunda" başlığını kullandığı haberde İspanyolların turnuvanın en farklı skoru elde ettiğine vurgu yaptı.

LA GAZETTA DELLO SPORT: "BU MAĞLUBİYET TÜRKLERE EN İYİ 3.'LÜK İÇİN YETMEYEBİLİR"

İtalyan gazetesi La Gazzetta Dello Sport ise İspanya'nın Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'ndaki kötü sonucun ardından geri döndüğünü yazdı. Haberde Juventus forması giyen İspanyol golcü Morata'nın da 2 gol attığını belirtildi. Ayrıca Türkiye'nin aldığını bu farklı mağlubiyetin en iyi 3. olarak çıkmasına yetmeyebileceğinin vurgusu yapıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.