Hava Durumu

Avrupa'nın en büyüğü Chelsea!

Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle sona eren maçta Bayern Münih’e penaltılarda 4-3 üstünlük kurarak Devler Ligi’ni tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2012 00:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2012 00:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avrupa'nın en büyüğü Chelsea!
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu, final maçında Bayern Münih'i penaltı atışları sonucunda 5-4 mağlup eden Chelsea oldu.

Chelsea, bu organizasyonda ilk kez şampiyon olma başarısını gösterirken, 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan Bayern Münih, 5. şampiyonluğundan oldu.

Münih'teki Allianz Arena'da oynanan maça ağırlığını koyan ve rakibini yarı sahasına hapseden Bayern Münih, ilk gol pozisyonuna 21. dakikada girdi. Bu pozisyonda Robben'in şutunu kaleci Cech önledi.

36. dakikada Müller'in, Contento'nun ceza sahasına yaptığı güzel ortaya çektiği şut az farkla auta çıktı. 37. dakikada Chelsea'nin Lampard ve Drogba ile yaptığı nadir ataklardan birinde Kalou'nun şutunda tehlikeyi kaleci Neuer önledi.

Gomez, 42. dakikada Bayern Münih için bir gol fırsatından daha yararlanamadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

Chelsea, ikinci yarının başında ilk yarıya oranla ileride daha çok adamla göründü. Ancak kısa süren bu periyodun ardından Münih ekibi tekrar maça ağırlığını koydu. 76. dakikada Ribery'nin ceza sahasından kaleye gönderdiği sert top rakip defans oyuncusundan sekti. Kaleci Cech, meşin yuvarlağı topu son anda kornere gönderdi.

Bayern Münih'i kupaya yaklaştıran gol 83. dakikada geldi. Bu pozisyonda Kroos'un ceza sahasına yaptığı ortayı Müller kafayla filelere gönderdi ve Bayern Münih 1-0 öne geçti. 86. dakikada Müller oyundan alındı ve yerine Van Buyten girdi. Chelsea, beraberlik golünü 88. dakikada kaydetti. Bu dakikada ilk kornerini kullanan Chelsea, Drogba'nın kafa vuruşuyla eşitliği sağladı ve maçın kalan kısmında başka gol olmayınca karşılaşmada uzatma bölümüne gidildi.

Bayern Münih, uzatma bölümünde de etkili oyununu sürdürdü ve bunun sonucunda, 93. dakikada, Drogba'nın Ribery'yi ceza sahasında düşürmesiyle penaltı atışı kullanmaya hak kazandı. Robben'in penaltı atışını gole çevirememesi üzerine maçta eşitlik bozulmadı.

Uzatmanın ikinci yarısında 108. dakikada Lahm'ın ceza sahasına yaptığı ortada Oliç'in yerden attığı şut, az farkla auta gitti. 112. dakikada Lahm'ın ceza sahasına yaptığı ortada defans topu Gomez'den önce dışarıya gönderdi.

Uzatmada başka gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi.

Bayern Münih adına Lahm, Gomez ve kaleci Neuer penaltı atışlarını değerlendirirken, Chelsea'den Luiz, Lampard, Cole ve Drogba penaltı gollerini attı. Bayern Münih'te son penaltı atışını kullanan Bastian Schweinsteiger bu vuruşu gole çeviremedi. Chelsea, Drogba'nın gole çevirdiği penaltı atışıyla kupaya uzanan taraf oldu.


Stat
Allianz Arena

Hakem
Pedro Proença (Portekiz)

Bayern Münih

Neuer, Boateng, Lahm, Contento, Ribéry (97' Olic), Robben, Schweinsteiger, Kroos, Tymoshchuk, Müller (86’ Van Buyten), Gomez
Yedekler
Butt, Van Buyten, Rafinha, Usami, Pranjic, Petersen, Olic

Chelsea
Cech, Cole, Luiz, Bosingwa, Cahill, Bertrand (73’ Malouda), Lampard, Mikel, Mata, Drogba, Kalou (84’ Torres)
Yedekler
Turnbull, Ferreira, Essien, Romeu, Malouda, Torres, Sturridge

Sarı kart
Dk. 2 Schweinsteiger (Bayern), Dk. 81 Cole, Dk. 86 Luiz, Dk. 93 Drogba, Dk. 120 Torres (Chelsea)

Gol
Dk. 83 Müller (Bayern), Dk. 88 Drogba (Chelsea)

Penaltılar
Lahm +, Gomez +, Neuer +, Olic -, Schweinsteiger - (Bayern), Mata -, Luiz +, Lampard +, Cole +, Drogba + (Chelsea)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.