Hava Durumu

Avrupa’ya gidersek görevimizi yapacağız

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, UEFA'dan men cezası alan Eskişehirspor ve Sivasspor'un Avrupa kupalarına katılmayı kendilerinden daha çok hak ettiğini söyledi.Bölükbaşı, "Avrupa için on günlük bir süreç var, bunun da üç günü geçti. Kulüplerin CAS'a itiraz süreçleri var. Aslında o kulüplerimiz daha çok hak etti. Ama inşallah, o görev bize tevdi edildi, biz de gereğini yapacağız." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2014 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avrupa’ya gidersek görevimizi yapacağız

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı ziyarette konuşan Bölükbaşı, Bursa'nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birinin Bursaspor olduğunu belirterek, Bursaspor'un kentte çok sevildiği için de zaman zaman bazı sıkıntılar yaşandığını söyledi. Yeni dönemde yönetimi ile birlikte Bursaspor'u yeni başarılara taşıyacaklarına değinen Başkan Bölükbaşı, bu sene daha iyi bir Bursaspor izlettireceklerini kaydetti.

Başkan Recep Bölükbaşı, Vali Karaloğlu'nun Avrupa yolunun açılmasını hatırlatması üzerine ise, "Avrupa için şimdi tabi on günlük bir süreç var, bunun da üç günü geçti. Kulüplerin CAS'a itiraz süreçleri var. Ama ben hep bunu söylüyorum; çünkü o kulüpler daha önceden biri Türkiye kupası finali idi Eskişehirspor, biri de sıralamada vardı, biz sekizinci olduk. Aslında o kulüplerimiz daha çok hak etti. Ama inşallah, o görev bize tevdi edildi, biz de gereğini yapacağız." şeklinde değerlendirmede bulundu.

AKŞAM GÖREV DAĞILIMI YAPILACAK

Başkan Bölükbaşı, bazı nedenlerden dolayı henüz yönetim dağılımını yapmadıklarını dile getirirken, "Akşama yönetim kurulu toplantımız var, bu akşam görev dağılımı yapacağız arkadaşlarımıza." şeklinde konuştu.

Vali Münir Karaloğlu da, Bursa'nın bir futbol kenti olduğunun altını çizerek, "Bursaspor Bursa'da sadece bir futbol takımı değil, futbol takımının ötesinde bir şey. Bursaspor galip geldiğinde, durumu iyi olduğunda sokaktaki insanların yüzü farklı oluyor. İnsanlar daha hoşgörülü, daha sevecen oluyor. Ama ters bir şey gidince de aynı şekilde o da sokağa, insana yansıyor. Bursaspor, Bursa'da bir futbol takımının ötesinde bir şey. İnşallah bu yeni yönetimle daha başarılı bir döneme de girer." şeklinde konuştu.

Türkiye'de futbolu yönetmenin çok kolay olmadığının altını çizen Karaloğlu, özellikle kurumsallaşma ve finansman noktasında sıkıntıların yaşandığının altını çizerek, "Çok kolay bir iş değil, zor bir işe girdiniz, Allah kolaylık versin." dedi.

Kentte Bursaspor'un çok sevilmesine rağmen geçen sezon çok hoş şeylerin olmadığının altını çizen Vali Karaloğlu, şunları söyledi:

"Bunu da artık Bursaspor'u sevenlerin biraz daha dikkatli olması gerekir diye düşünüyorum. Geçen sene Türkiye liglerinde en çok seyircisiz oynama cezası alan Fenerbahçe'den sonra ikinci kulüp oldu. Bu Bursaspor'a da, Bursa'ya da, Bursalıya da bence yakışmıyor. Bunu çözmemiz lazım. Bunu oturup seyircimizle de çözmemiz lazım. Artık Bursaspor stadında küfrün olmaması lazım."

Seyircinin stada eğlenmek için gelmesi gerektiğinin anlatan Vali Karaloğlu, "Bunu sabote edenler varsa bunu biz de güvenlik birimleri olarak gereğini yapacağız bu sene. Zaten E bilet uygulamasından sonra da bizde onu tolere etmeyeceğiz, çünkü artık gerçekten hep beraber rahatsız oluyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Münir Karaloğlu, Bursaspor'un 2010 yılında şampiyon olurken Fair Play ödülü aldığını hatırlatırken, "Ama geçen sene ne hikmetse yani hiç birimizin anlamadığı bir durum söz konusu idi. Yani kadınlar ve çocuklarla oynanan maçta kapatma cezası alan başka kulüp yoktur her halde Bursaspor'un dışında." şeklinde sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Başkan Recep Bölükbaşı, Bursaspor'un onursal başkanı olarak takdim ettiği Vali Münir Karaloğlu'na Bursaspor rozeti takıp, üstünde ismi yazılı 16 numaralı formayı hediye etti. Başkan Bölükbaşı, ayrıca Vali Karaloğlu'nun boynuna bir Bursaspor atkısı taktı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.