Hava Durumu

Aybaba'dan altın öğütler

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Yeşilay Bursa Şubesi'nin düzenlediği etkinlikte öğrencilerle sohbet etti. Aybaba, "Spor yaptırmıyoruz. Ben mutlaka spor yapın diyorum. Spor yapan insanın kötü alışkanlıkları olmaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2018 07:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2018 07:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aybaba'dan altın öğütler

Haber I Tolga ÖZTAŞ I

ONLARIN DA BİR HAYATI VAR

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Yeşilay Bursa Şubesi'nin düzenlediği 'Yeşil Bursa Sohbetleri' programına katıldı. Öğrencilerle bir araya gelen ve sorularını yanıtlayan Aybaba, kötü alışkanlıklardan uzak durmanın yolunun spordan geçtiği mesajını verdi. Futbolcuların özel hayatları ile ilgili yorum yapmayı sevmediklerini belirten deneyimli çalıştırıcı, "Onların bir hayatları var. Biz genelleme olarak onlara anlatıyoruz. Hayatın içinde ne olması gerektiğini söylüyoruz. Tabii ki kötü alışkanlıklardan uzak durmak lazım. Allah insana akıl vermiş, sen artık kendini yöneteceksin. Neyin kötü, neyin iyi olduğunu zaten biliyorsun. Biz de oyuncularımıza alkolden, sigaradan uzak durmanın insan hayatında ne kadar önemli olduğunu anlatıyor ve örneklerini veriyoruz." dedi.

BİZİMKİLER ŞIMARIK ÇOCUKLAR

Futbolcuların zengin ve şımarık çocuklar olduğunu belirten Aybaba, "Bizimkiler zengin, şımarık çocuklar. Hepsinin arabası, evi var, keyifleri yerinde. Bizler çok belirleyici olamıyoruz ama onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Aslında bütün bunlardan uzaklaşmanın tek yolu spordur. Sakın spordan uzaklaşmayın." diye konuştu. Çağın en büyük hastalığının obezite olduğunu vurgulayan Aybaba, "Bütün bu kötü alışkanlıkların dışında bir de obez toplum oluşuyor. Bence çağın en büyük hastalığı o olacak. Çocuklarla ilgilenmiyor, spor yaptırmıyoruz. Ben mutlaka spor yapın diyorum. Spor yapan insanın kötü alışkanlıkları olmaz. Takımdaşlığı olur, kazanma heyecanı olur, bunlardan sakın uzaklaşmayın" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.