Hava Durumu

Aybaba'dan vakıf çıkarması

Yeşil Beyazlıların, genç oyuncuları A takıma monte etmesiyle ünlü teknik direktörü Samet Aybaba, dün Vakıfköy Vakıfbank Orhan Özselek Tesisleri'nde altyapı sorumluluğuna getirilen Ümit Şengül'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2018 08:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aybaba'dan vakıf çıkarması

Haber I Tolga ÖZTAŞ I

OLDUKÇA KEYİFLİYDİ

Bursaspor'un yeni teknik direktörü Samet Aybaba, dün Vakıfköy Vakıfbank Orhan Özselek Tesisleri'ni ziyaret etti. Altyapı sorumluluğuna getirilen Ümit Şengül'e hayırlı olsun dileklerinde bulunan Aybaba, aynı zamanda Timsah'ın altyapı tesislerini inceleme fırsatı yakaladı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Aybaba ile Şengül'ün yanı sıra Yeşil Beyazlıların Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Görkem Akbaş, efsane futboculardan Mesut Şen ile Kemal Batmaz, yedek yönetici Hayrettin Gülgüler ve idari menajer Hüseyin Gedik yer aldı. İlk olarak tesisleri gezen ve Ümit Şengül'e hayırlı olsun dileklerini ileten Samet Aybaba ardından beraberindeki heyetle sohbet ederek futbolculuk dönemiyle ilgili anılarını paylaştı.

ESKİDEN BÖYLE DEĞİLDİ

Vakıfköy Tesisleri'ndeki girişte bulunan çardakta toplanan Samet Aybaba, Ümit Şengül, Görkem Akbaş, Mesut Şen, Kemal Batmaz, Hayrettin Gülgüler ve Hüseyin Gedik eski günleri yad ettiler. Samet Aybaba kendi zamanındaki anılarından bahsederken günümüz koşullarına da göndermede bulundu. 1984-1986 yıllarında Beşiktaş'taki teknik direktörü Branko Stanković'in antrenmanlarda kötü orta atan Metin Tekin'in yerine malzemeciye orta attır-masını ve ortaların çok daha iyi olduğunu söylemesi ortamda gülüşmelere sebep oldu. Aybaba ardından, "Tabii şimdi böyle şeyler nasıl olacak. Basın valla neler yapar. Eskiden böyle değildi hem hocalar hem de oyuncular basın ile taraftardan bu kadar çekinmeyip daha rahat hareket ediyordu" dedi.

2 stoper birbirini tamamlamalı

Defans kurgusunda tercihini de söyleyen Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, "Bence stoperler birbirini tamamlamalı. Yani biri hızlı ve kısa olurken diğeri uzun ve ağır olmalı. Çünkü ağır olanların pozisyon bilgisi ve ayağı genelde iyi olur. Kısa ve hızlı olanlar ise savruk olmasına rağmen rakip forvetleri çok bozarlar. O yüzden ortalama bir boy ile 2 hızlı stoper oynatsanız bile çok savruk olduklarından rakibe çok pozisyon verirsiniz. Bu ikiliyi güzel kurgularsanız savunmanız sağlam olur" şeklinde görüş bildirdi.

Şampiyonlukta katkımız var!

Samet Aybaba efsaneler ve yöneticilerle gerçekleştirdiği Vakıfköy ziyaretinde Bursaspor'un 2009-2010 şampiyonluğundan da bahsetti. Aybaba, "Şampiyonluk dönemine baktığımızda birçok oyuncuyu ben monte ettim. Ama bu konu da yanlış anlaşılabiliyor. Benden sonra Ertuğrul Sağlam da Pablo Martin Batalla, Ozan İpek ve Turgay Bahadır gibi şampiyonluğa katkı veren çok önemli isimleri kadrosuna kattı. Yani kısaca evet şampiyonlukla bir katkımız var bahsedildiği gibi çok büyük değil" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.