Hava Durumu

Aybaba "Takım herkesten kopmuş"

12 gün süren Afyon kampını değerlendiren Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, "İki senedir kopuk bir dönem geçirmişler. Hem teknik heyetle hem şehirle hem taraftarla. Yavaş yavaş o düzeliyor. Sezon başına kadar hepsini hazırlayacağız." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2018 07:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 07:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aybaba "Takım herkesten kopmuş"

İYİ BİR KAMP GEÇİRDİK

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, 12 gün süren ve dün sabah yapılan antrenmanla tamamlanan Afyon kampının ilk etabını değerlendirdi. İyi bir kamp dönemi geçirdiklerine vurgu yapan tecrübeli çalıştırıcı, "İyi bir çalışma dönemiydi. Koşullar da güzeldi. Oyunculara yükleme yaptık. Bana göre keyifli bir kamp dönemi geçirdik. Balıkesirspor maçında eksiklerimize baktık. Bu maçların gerekçesi de budur. Neyi doğru yaptık neyi yanlış yaptık? Hangi mevkiye ihtiyaç var? Beklentilerimize kim cevap veriyor? Bunları irdelemeye çalıştık. Antrenmanlarda başka, maçta farklı bir dünya vardır. Oyuncuların antrenmanda performansı çok iyi görünür ama maçta beklentileri karşılayamaz. Futbol içindeki şeyleri değerlendiriyoruz" diye konuştu.

YAVAŞ YAVAŞ DÜZELİYOR

Pazartesi günü başlayacak ikinci etap çalışmaları hakkında da bilgi veren Aybaba, "İkinci dönem tamamen maçlara yönelik kamp olacak. Kondisyon ağırlıklı bölümü bitirdik. 4 maç yaparak, hangi mevkilere hangi futbolcuları alacağımıza karar vereceğiz. Bu oyuncularla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Başından beri düşündüğümüz mevkilerde eksiğimiz var. Transferleri tamamlayarak, eksik oyuncuları da katınca, iyi bir takım olacağız ve Lig'e başlangıç yapacağız." dedi. Oyuncuların geride kalan iki sezonda yaşadıkları sıkıntıları aşmaya çalıştıklarını da belirten deneyimli çalıştırıcı, "İki senedir kopuk bir dönem geçirmişler. Hem teknik heyetle hem şehirle hem taraftarla. Yavaş yavaş o düzeliyor. Sezon başına kadar hepsini hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.

Baskı altında kalmışlar

Samet Aybaba Afyon'daki kamp süresince takımdaki eksiklikleri tespit ettiklerini açıkladı. Geçen sezonun analizini yaptıklarının altını çizen deneyimli teknik adam, "Geçen seneyi inceledik. Atılan golleri, yenilen golleri, sistemi arkadaşlarımızla izledik. Takımın en büyük sorunu iki senedir yaşadıkları kopukluk. Arkadaşlık, teknik heyet sorunları ve taraftar baskısı altında da kalmışlar. Başarısızlık kolay şey değildir. Onlara da bu durum yük olarak binmiş. Biz bunları yavaş yavaş tamir ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Pazartesi toplanacaklar

Bursaspor 12 gün süren Afyon kampının ilk etabını dün sabah yapılan antrenmanla tamamladı. Rejenerasyon antrenmanı sabah saat 07.30'da başlarken, toplam 30 dakika sürdü. Kasığında ağrı meydana gelen Yusuf Erdoğan önce düz koşu yaptı ancak ağrıları artınca yarım tur sonra sadece yürümekle yetindi. Tüm oyuncular koşuyu birbirleriyle sohbet ederek geçirirken, Titi'nin arkadaşlarına eşlik etmemesi dikkat çekti. Yeşil Beyazlılar iki gün izne çıktı. Bursasporlu futbolcular 16 Temmuz Pazartesi günü ikinci etap kamp çalışmaları için yeniden Afyon'da bir araya gelecek.

Oyuncularımız için arıyorlar

Kamp değerlendirmesinde transfer çalışmalarını isim vermeden dile getiren Samet Aybaba, "2 ya da 3 forvet transferi yapacağız. Eğer oyuncu değişimi olursa, onların yerine de isimler alacağız. Yönetim kanadı ve diğer takımlarda çalışan teknik direktör arkadaşlarımız da oyuncuları arıyorlar. Bazı futbolculara teklif var. Oyuncunun getirisine bakacağız, ona göre karar vereceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.