Hava Durumu

Ayıyı kurtarayım derken…

Trabzon'un Of ilçesinde domuz kapanına yakalanan boz ayı kurtarılmak istenirken kapandan kurtularak yerleşim yerlerinin arasında gözden kayboldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2012 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2012 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ayıyı kurtarayım derken…
Trabzon'un Of İlçesi İrfanlı Mahallesi'nde mahallenin cami imamı Sami Aras, saban namazı çıkışı evinin karşısındaki ormanlık alanda sesler duydu. Seslerin geldiği yere giden Aras, seslerin yaralı bir ayıdan geldiğini fark etti. Aras'ın mahalleliye haber vermesi ile konu polise intikal ettirildi. Ayının bir hayli büyük olması ve yaralı olması nedeniyle hiç kimse yanına yaklaşamadı. İlk olarak Trabzon Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nden yardım istenirken, aAyının uyutularak kurtarılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Artvin 12. Bölge Müdürlüğü'nden uzman ekipler Of'a çağrıldı.

Ekiplerin Of'a gelmesi 4 saati buldu. Dört saat boyunca meraklı vatandaşlar ayının kurtarılmasını bekledi. Güvenlik güçleri vatandaşların yaralı ayıya yaklaşmasına engel oldurken, uzman ekibin bölgeye gelmesi ile uyuşturucu iğne hazırlandı. İğneyi ateşleyecek olan görevli bir itfaiye aracının merdiveni yardımı ile yaklaştığı ayıya 5 el atış yaptı. Ancak iğneler ayıyı sakinleştirmedi. Daha fazla sinirlenen ayı kapandan kurtulmayı başararak yerleşim alanlarının arasında gözden kayboldu.

İLÇEDE AYI ALARMI VERİLDİ


Kızgın ve yaralı ayının yerleşim yerlerinde kaybolması ilçede paniğe neden oldu. Ayının kaybolduğu bölgede tarım arazilerinde çalışan kadın ve çocuklar polis araçları ile toplanarak evlerine bırakıldı. Arazilerinde bulunan vatandaşların tedbir almaları için anonslar yapıldı. Vatandaşlar tedirgin olduklarını belirterek ayının biran önce bulunmasını istediler. Uzmanlar ayının yaralı olduğu için son derece tehlikeli olabileceğini, uyuşturucu iğnenin etkisi ile bir yerde uyuya kalacağını ancak iğnenin etkisinin bir saat içinde geçeceğini belirttiler.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.