Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aylık 5 bin TL maaşla çalışacak işçi aranıyor!

Hayvancılıkta işçi sorununun yaşandığını söyleyen, hayvan çiftliği sahibi, "Deneyimli çobanlara 3 bin ile 5 bin arasında maaş, sigorta veriyoruz. Yeme-içme yok ama konaklama, elektrik, su, ısınma bize ait. Bu şartlara rağmen kaliteli eleman bulmakta çok zorlanıyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2018 23:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2018 23:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aylık 5 bin TL maaşla çalışacak işçi aranıyor!

Bloomberg'te yayınlanan Mevsiminde Tarım programında "Hayvancılıkta işçi sorunu" konusu ele alındı. Hayvancılıkta çok deneyimli çobanların olmadığını söyleyen işletme sahibi, 5 bin lira maaş, sigorta ve lojmanda konaklama imkanı verildiği halde çoban bulunamadığını söyledi.

"BU ŞARTLARA RAĞMEN ELEMAN BULMAK ÇOK ZOR"

Çoban bulmanın zorluklarına değinen işletme sahibi, "Hayvancılıkta çok deneyimli çobanlar yok. Deneyimli çobanlara 3 bin ile 5 bin arasında maaş, sigorta veriyoruz. Yeme-içme yok ama konaklama, elektrik, su, ısınma bize ait. Bu şartlara rağmen kaliteli eleman bulmakta çok zorlanıyoruz."

"HERKES MASA BAŞI İŞ İSTİYOR"

Sunucunun, "Niye çalışmıyorlar? Kırsaldan kente göç ediyorlar, asgari ücrete çalışıyor ve şehirde o paranın hiç kıymeti yok ama kırsalda böyle bir imkan varken çalışan bulunmuyor. Bİr tezatlık yok mu?" sorusu üzerine işletme sahibi, "Herkes masa başı iş istiyor. Hayvanın pisliği ile uğraşmak istemiyor." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.