Hava Durumu

Aytemiz Alanyaspor Avrupa'ya veda etti!

Ülkemizi Avrupa'da temsil eden takımlardan Aytemiz Alanyaspor, Rosenborg'a 1-0 yenilerek UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti. Tarihinde ilk kez Avrupa'da mücadele eden Akdeniz ekibi, 10 kişi kalan rakibinin tek golüne karşılık veremedi. Uzatma dakikalarında Babacar kırmızı kart görünce Alanyaspor da maçı 10 kişi tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2020 22:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2020 22:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aytemiz Alanyaspor Avrupa'ya veda etti!

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele eden Aytemiz Alanyaspor, Rosenborg'a 1-0 yenilerek UEFA Avrupa Ligi'ne 3. Ön Eleme Turu'nda veda etti. UEFA Avrupa Ligi Play-Off turuna yükselen Rosenborg, PSV'nin rakibi oldu.

Karşılaşmada pek fazla pozisyona giremeyen Norveç ekibi, savunmanın yaptığı tek hatayı iyi değerlendirdi. 59. dakikada Konradsen ile öne geçen Rosenborg, golü atan Konradsen'in 66. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmasına rağmen, skoru korumayı başardı ve tur atlayan takım oldu.

İki takımın da kontrollü başladığı karşılaşmanın ilk yarısı, seyir zevki açısında oldukça kısır geçti. Hem Aytemiz Alanyaspor, hem de Rosenborg, öncelikle gol yememeyi düşündüğü için savunma ağırlıklı bir taktikle sahada yer aldı.

Ciddi bir pozisyonun yaşanmadığı ilk yarı 0-0 sona ererken, ikinci yarı hareketli başladı. Özellikle Rosenborg'un Konradsen ile bulduğu gol sonrası baskısını arttıran temsilcimiz, pozisyonlar bulmaya başladı.

Maçtaki ilk golü atan Konradsen'in ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kalan Rosenborg, iyice savunmaya çekilirken, Aytemiz Alanyaspor'un baskısı fazlasıyla arttı. Üst üste rakip kalede pozisyonlar bulan temsilcimiz, kaleci Hansen ve savunmayı geçmeyi başaramadı.

Özellikle kornerler ve duran toplarla rakip kaleyi yoklayan Aytemiz Alanyaspor'da Babacar, Bakasetas ve Bareiro, gol yollarında etkisiz kalınca mücadele 1-0 Rosenborg'un üstünlüğü ile sona erdi.

İlk yarısı zevksiz, ikinci yarısı ise oldukça heyecanlı geçen karşılaşmada Rosenborg, 10 kişi kalmasına rağmen attığı golü korumayı başardı. Yakadığı pozisyonlarda golü bulmayı başaramayan Aytemiz Alanyaspor'un tarihindeki Avrupa macerası, kısa sürdü.

UEFA Avrupa Ligi 3 Ön Eleme Turu'nda Aytemiz Alanyaspor'u eleyerek play-off turuna yükselen Rosenborg, bu turda Mura'yı deplasmanda 5-1 mağlup eden PSV ile eşleşti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.