Hava Durumu

B 12 vitamini eksikliğinin belirtileri nelerdir?

B12 vitamini, vücut için olmazsa olmaz olan vitaminler arasında yer alıyor. B12 vitamini eksikliği tedavi edilmediği durumda ise vücutta ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2018 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2018 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
B 12 vitamini eksikliğinin belirtileri nelerdir?

Unutkanlık, uyku düzensizliği, sinir, depresif ruh hali gibi pek çok sağlık sorununu beraberinde getiren B12 vitamini eksikliği, test yoluyla kolaylıkla tespit edilebiliyor.

Çeşitli sağlık sorunlarına yol açan B12 vitamini eksikliği, uyku sorunundan ruhsal bozukluklara, hatta hafıza kaybına kadar birçok rahatsızlığı beraberinde getiriyor. Tırnak ve saç derisinin sağlığının korunması açısından da B12 vitamini büyük önem taşıyor. Önlem alınmazsa anemi gibi ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor.

B 12 vitaminin eksikliğinin tedavi yöntemleri

Vücudunuzun B12 vitamini ihtiyacını en çok deniz ürünlerinden karşılarsınız. Bol bol ve düzenli balık yiyerek sağlığınızı koruyabilirsiniz.

B12 vitamini ihtiyacınızı yiyecekler yerine ilaç desteğiyle karşılamayı tercih ediyorsanız, bunun mutlaka doktor kontrolünde olması gerekli. Günde bir tablet genellikle yeterli olup, hastanın ihtiyacına göre doz ayarlanmalıdır. Yani unutkanlık, görme bozukluğu gibi şikayetleriniz varsa, vakit kaybetmeden bir doktora görünmelisiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.