Hava Durumu

Baharda tüketmeniz gereken besinler

Mevsimsel değişimlerin beslenme düzeni üzerine etkisi vardır. Her mevsim tüketilmesi gereken besin ve gıdalar farklılık gösterebilir.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2017 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2017 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Baharda tüketmeniz gereken besinler

Baharla birlikte gelen bahar yorgunluğu kişiyi olumsuz etkiler. Bahar ayları için farklı bir beslenme düzeni uygulayarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Peki bahar aylarında dengeli beslenmek için hangi gıdaların tüketilmesi gerekir?

Kuşburnu: Bahar aylarının beraberinde getirdiği hastalıklarla başa çıkmak için C vitaminine ihtiyacınız olacak. Kuşburnunun içinde bulunan C vitamini sayesinde, kendinizi hastalıklara karşı koruyabilirsiniz.

Kereviz: Kolestrolü düşürme özelliğine sahip olan kereviz, bahar aylarının vazgeçilmezleri arasında gösterilebilir. İçeriğindeki C vitamini, vücut direncinizi artırmada fayda sağlayacaktır.

Erik: C vitamini bakımından zengin olan erik, aynı zamanda kalori olarak diyet dostu olan meyveler arasında yer alıyor. Günlük tüketilen 100 gram erik C vitamini ihtiyacınızın yüzde 16'sını karşılayacaktır.

Maydanoz: A vitamini bakımından zengin olan maydanoz sindirim sistemi için oldukça faydalı bir besindir. Aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendirme özelliğine sahip olan bu besin, hastalıklarla mücadele konusunda destekçiniz olacaktır.

Çilek: C vitamini açısından zengin, vücut direncini artırma özelliğine sahip olan çileği bahar aylarında tüketebilirsiniz.

Kayısı: Bedensel ve zihinsel yorgunluğu gidermekte yardımcı olan kayısı bahar yorgunluğunun önüne geçmek için doğru bir tercih. Demir bakımından zengin olan kayısı, kansızlık sorunu için de oldukça faydalı bir besin.

Balık: Mevsiminde ve taze tüketildiği takdirde vücuda gerekli A vitaminini karşılayan balık, bahar aylarında tüketilecek besinler arasında. Mart ayında levrek, kalkan; nisan ayında kalkan, kılıç balığı; mayıs ayında ıstakoz, levrek tercih edebilirsiniz.

Üzüm: Enerji bakımından zengin olan bu besin, bahar aylarında daha zinde ve dinç hissetmeniz için yardımcı olacaktır. Bol miktarda vitamin ve mineral içeren üzüm, birçok hastalıktan korunmak ve dengeli bir beslenme düzeni uygulayarak sindirimi düzenlemede etkili olacaktır.

Yeşilçay: Metabolizmayı hızlandırıcı etkisinin yanında bağışıklık sistemini de güçlendiren yeşilçayı günde bir ila iki fincan tüketebilirsiniz.

Turunçgiller: C vitaminine ek olarak A ve B vitamini ve birçok mineral içeren bu besin grubu bahar aylarının olmazsa olmazlarından. Soğuk algınlıklarına iyi gelen etkisi ile biliniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.