Hava Durumu

Bahçe motorundan motosiklet yaptı

Düzce'de, okuldan kalan boş vakitlerinde sanayi sitesinde çalışan üniversite öğrencisi Ramazan Akıncı (20), ot biçmek için kullanılan tarım aletinin motorundan kendisine basit mini motosiklet yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bahçe motorundan motosiklet yaptı

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Ramazan Akıncı, okuldan kalan boş vakitlerini, Düzce Eski Sanayi Sitesi'nde kesim motoru, motorlu tırpan gibi aletlerin tamir ve satışının yapıldığı iş yerinde çalışarak değerlendiriyor. Akıncı, sanayi içinde 'getir-götür' işlerini daha hızlı yapmak için basit bir motosiklet yaptı. Akıncı, ot biçmek için kullanılan 'motorlu tırpan' adı verilen tarım aletinin motorunu kullanarak motosiklet yaptı. Akıncı, motosiklet ile sanayi sitesindeki işlerini daha hızlı yaparken zamandan da tasarruf ediyor.

Akıncı, boş zamanlarını değerlendirmek için çalışmaya karar verdiğini ve 20 gün önce işe girdiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Henüz bu motoru yapalı 5 gün oldu. Tadilatını ve montajını yaptık. Şu anda burada ayak işlerini gidermek için kullanıyoruz. İskeletini internette gördüm. Benzinle çalışıyor, manuel olarak hareket eden dişli aktarmalı şanzıman sistemi var. Her işimi bununla gördüğüm söylenebilir. Bu konuda hiç tecrübem yok. Merakımdan dolayı tamamen mekanik merak üzerine yaptığım bir ulaşım aleti oldu. Normalde tırpan motoru Düzcede fındık altı otlarını biçmek için, çayır otlarını temizlemek için kullanılıyor. Ben de aldım bunu yaptım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.