Hava Durumu

Bahçeli "Bu ayıptır, ahlaki kural ihlalidir..."

ABD'nin yaptırım tehdidiyle ilgili çok sert açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Malum Papaz serbest bırakılmazsa yaptırım uygulayacaklarmış! Bu üslup küstahça değil midir? Buyurgan, bulanık ve buruşmuş bir tavır sayılmayacak mıdır? Türkiye'nin tehditlere pabuç bıraktığı nerede görülmüş, nerede duyulmuştur?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2018 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2018 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bahçeli "Bu ayıptır, ahlaki kural ihlalidir..."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence'in, Türkiye'deki tutukluluğu ev hapsine çevrilen rahip Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye'ye yaptırım uygulayacağını açıklamasına tepki gösterdi.

"HADDİ VE HUDUDU AŞMAK DEMEKTİR"

İşte MHP Lideri Bahçeli'nin sosyal medyadan yaptığı açıklamalar:

On yıllardır müttefiklik hukuku içinde bulunduğumuz ABD, Evanjelistlerin dolduruşuna gelip bir Papazı bahane göstererek Türkiye'yi tehdit etmektedir. Bu ayıptır, ahlaki kural ihlalidir, stratejik ortaklığa gölge düşürmektir, haddi ve hududu aşmak demektir.

"TÜRKİYE'NİN TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKTIĞI NEREDE GÖRÜLMÜŞ"

Malum Papaz serbest bırakılmazsa yaptırım uygulayacaklarmış! Bu üslup küstahça değil midir? Buyurgan, bulanık ve buruşmuş bir tavır sayılmayacak mıdır? Türkiye'nin tehditlere pabuç bıraktığı nerede görülmüş, nerede duyulmuştur?

"ABD ÜLKESİNDEKİ FETÖ'CÜLERİ NE ZAMAN İADE EDECEĞİNİ DÜŞÜNMELİDİR"

Türkiye-ABD ilişkilerini casusluk suçlamasıyla bağımsız ve tarafsız Türk mahkemesinde yargılanan bir Papaz riske atıp krize sokuyorsa ne söylense nafiledir. ABD Başkanı Papaz peşine düşeceğine ülkesinde misafir ettiği FETÖ'cüleri ne zaman iade edeceğini düşünmelidir.

"TÜRK MİLLETİNE TEHDİT İŞLEMEZ"

Türkiye tam bağımsız, tam bağlantısız bir ülkedir. Onun bunun ağzına bakmadık, bakmayacağız. Papaz bahanesiyle şantaja boyun eğmeyiz, eğmeyeceğiz. Tehdit acizlerin zaafı, korkakların zayıflığıdır. Kaldı ki, Türk milletine tehdit işlemez, tarihin hiçbir döneminde de işlememiştir.

"PENSİLVANYA'DAKİ HAİNİ VERİRSE TAKAS İMKANI DOĞABİLİR"

Papazı isteyen ABD, Pensilvanya'daki haini verirse her hal ve şartta bir takas imkân ve ihtimali doğabilecektir. Nasıl olsa, suçluların, ajanların ve hainlerin değiş-tokuşuna Soğuk Savaş yıllarında epey tesadüf edilmiştir.

"ASKIDA EKMEK PROJESİ GENİŞ YANKI BULMUŞTUR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başlattığım 'Askıda Ekmek Projesi' geniş bir yankı bulmuş, vatandaşlarımızın desteğiyle buluşmuştur. Askıya koyulan her ekmek mazlumları sevindirecek, masumları şevklendirecek, sofraları şenlendirecektir. Bunun yanında Türk-İslam kültürünü gelecek nesillere gurur ve şuurla taşıyacaktır. Askıya ekmeği koyalım arşa Türk emek ve erdeminin damgasını vuralım" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.