Hava Durumu

Bahçeli'den Meral Akşener'in sözlerine sert yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Meral Akşener’in “Baş paralel Devlet Bahçeli’dir” şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine ise, "Bu kadar çirkin bir ifade söz konusu olamaz. Şu an 9 ilde çok sayıda operasyon yapılmakta. Çok sayıda kişi paralel mensubu olarak gözaltına alınmaktadır. Bula bula baş paralel olarak beni mi bulmuştur" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bahçeli'den Meral Akşener'in sözlerine sert yanıt
Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

Caniler sokaklarımıza barikat dikerken hükümet uyumuştur.

Başta Mardin, Şırnak, Diyarbakır olmak üzere birçok il ve ilçemiz hainlere feda edilmiştir. Türkiye’nin Suriye'ye dönmesi, Lübnan'laşması etap etap hayata geçirilmektedir.

Türksüz millet bağımlı ve tutsak devlet özlemi çekenler kıpır kıpırdır. PKK, sırtını dayağı efendilerinden aldığı fitne yayma ve öldürme talimatını birer birer uygulamaktadır.

Hendekler milli birliğimizin altını oymak için kazıldı. Gerek PKK gerek HDP şer ve şiddet çemberindedir.

HDP'LİLER İRANLILARLA KAÇ KEZ GÖRÜŞTÜ

HDP’liler İran’ın siyasi ve askeri kanatlarıyla 2014-2015 yıllarında kadar kaç kez görüşmüştür. Bu görüşmelerden hükümet haberdar mıdır?

Türkiye aleyhine tesis eden ittifaklar kurulurken hükümet bunu önleme çabasında bulunmuş mudur?

DAHA NEYİ BEKLİYORUZ

Dokunulmazlıkları kaldırmak için daha neyi bekliyoruz. Yetmedi mi tahrikleri. Teröristlerin namlusunu temizleyen hain saldırılarını görmezden gelen devlete ve millete hakaret eden PKK yedeklerini adalete teslim etmeyeceğiz de turşularını mı kuracağız?

Ak koyun kara koyun ortaya çıkmalıdır. Bizim için asıl olan, teröre bulaşmış vekillerin dokunulmazlıklarının ortadan kaldırılmasıdır, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda ana muhalefet partisi CHP’nin aykırı sesleri duyulmaktadır.
Karşı çıkanların sesi gittikçe yükselmektedir. HDP’nin genel başkanlarının başına taş mı düşmüştür, yoksa taktik dönüşler mi yapmışlardır. Bu nasıl bir ikiyüzlülüktür.MHP’nin tutumu berraktır, bilhassa AKP ve CHP’ye sesleniyorum.
Madem ana muhalefetin lideri desteğini açıklamıştır, o halde gelin dokunulmazlıkları tek kalemde kaldıralım. Ucuz pazarlıklara kapılarak bu fırsatı kaçırmayalım. Hemen, durmaksızın sonuna kadar gidelim.

"BÖYLE BİR SOYSUZLUĞA CEVAZ YOKTUR"

(Alman komedyen Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakareti) Gülmek adına hiçbir insan aşağılanamaz, hiçbir millet terbiyesizce küçümsenemez. Alman komedyenin kendi kültür ve toplum dairesinde melun söz ve şiirinin bir karşılığı olabilir, hatta buna kahkaha atanlar da çıkabilir. Ne var ki Türk İslam ahlakında böylesi bir mizah anlayışına, böylesi bir soysuzluğa cevaz yoktur, hiç de olmayacaktır. 

VİZE  MUAFİYETİ

AB verdiği sözlere bağlı kalmayacağını açıkça göstermiştir. Vize vaatlerinin şimdiden fos çıkması hükümetin kandırıldığını göstermektedir.

Bu kaçıncı hüsrandır. AKP hükümeti AB hakaretlerine küçümsemelerine daha ne kadar tahammül gösterecektir.
AKP’nin Avrupalı dostları Türkiye’yi horlamaktadır. Elbette AB Parlamentosu raporunun bağlayacağı yoktur. AB'nin Türkiye’ye şaşı bakışı açısından oldukça ibretliktir. Böyle bir rezillik nerede görülmüştür.

"ALAYINA YETERİZ"

MHP onun bunun oyuncağı olmayacak, onun bunun eline düşüp de iflasını kimseler göremeyecektir. Manşetler ne derse desin, köşelerini paralel kurşunu gibi kim kullanırsa kullansın, biz bildiğimizi okuyacağız, inandığımızı yapacağız. Ne okyanus ötesi elemanları, ne çeteler, ne devlet içine yuvalanmış şebekeler, ne siyasi senaristler, ne de fırıldak gibi ortalıkta dönen ruhsuzlar şehit yadigarı bu kutlu çatıyı uçuramayacaklardır. Allah'ın izni ve kelamıyla alayına yeteriz. Biz başarmaya karar verdik, biz iktidara gelmeye söz verdik, yolumuza kim çıkarsa ya aşar, ya yener, ya da ezip geçeriz.

AKŞENER'E SERT CEVAP

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Başkan adayı Meral Akşener’in “MHP için bir paralel projesiysem baş paralel bu durumda Sayın Bahçeli oluyor” sözlerine sert tepki gösterdi.
Bahçeli, “Bu kadar çirkin ifade söz konusu olamaz. Şu an İstanbul merkez olmak üzere 9 ilde çok sayıda operasyonlar yapılmakta, 105 kişi paralel mensubu olarak gözaltına alınmış durumda.

Şimdi bu kadar insanın bula bula baş paralelcisini beni mi görmüştür. Bu ne biçim terbiyesizliktir. Bunu affetmemiz mümkün değildir. Kendileri paralele çok barışık olabilir. Ama MHP’ye başparalelci gibi bir edepsizliği yapamazlar” dedi.

Gazetecilerin Akşener ile ilgili inceleme başlamasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Bahçeli şunları kaydetti:

Muhalifi oldukları ifade eden arkadaşlar demokratik hakkını kullanırken MHP’ye yakışır bir edep içerisinde olmalarında yarar vardır. 

Edep dışı değerlendirmeler, konuşmalar tahrikler, fitne ve fesatlar karşısında MHP’nin tüzüğü çok açık ve nettir. Böyle bir soruşturma başlatılırsa eğer, çok yönlü araştırılır ve Merkez Disipline sevki kararına varırsa eğer gereği yapılır.

ÇAĞRI HEYETİNE RANDEVU VERECEK MİSİNİZ?

Çağrı heyeti kimdir?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.