Hava Durumu

Bahçeli'den 'Sinan Oğan' sorusuna flaş cevap

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bahçeli'den 'Sinan Oğan' sorusuna flaş cevap
Bahçeli, Sinan Oğan’ın olağanüstü kurultayda aday olamayacağı yönündeki tartışmalara ilişkin soruya şöyle cevap verdi:

O tartışma değil gerçektir. Sinan Oğan MHP’den ihraç edilmiştir. Mahkeme 2 Kasım sabahı MHP’nin ihraç kararını bozmuştur. Dolayısıyla ihraç kararı sonrası üyeliği konusunu gündeme getirmiştir. 

MHP ısrarını sürdürmüş ve Yargıtay’a başvurmuştur. Yargıtay’da henüz bir inceleme yapılmadığını görüyoruz.

Bize göre ihraç kararı verilmiştir. Yargıtay’dan da bir cevap alınmadığı için partimizin üyesi sayılamaz.

Ama Yargıtay 5-0’lık uygulamayı Sinan Oğan için de yaparsa bu yargı yoludur. O yüzden Yargıtay 10 Temmuz’a kadar karar vermek durumundadır.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında ise şu mesajları verdi:

İnsanlıkla en ufak bağı olmayan caniler Ramazan'da boş durmamıştır. Allah’ın belası terörizm yine devrede yine saldırıdadır. Ağzımdan çıkacak her söz artık boğazımızda düğümlenmiştir. İstanbul’da patlayan bombalar Türkiye’nin tamamını hedef almıştır. Temenni ederim ki yaralı kardeşlerimiz en kısa zamanda şifa bulur.

“PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIK DİYE TUTTURANLARIN BECERİKSİZLİĞİ ORTADIR”

Türkiye bir felaketi yaşamaktadır. Ankara’da başkanlık falı açanların, partili cumhurbaşkanlık diye tutturanların beceriksizliği ortadır.

Ülke olarak kaosta olduğumuz inkar edilemez. Hükümet bir tek kişinin peşine düşmüş ona yeni koltuk bulma telaşına düşmüştür.

“BU UCUBE SÖZLER HUKUK DEVLETİNİN RAFA KALKTIĞININ GÖSTERGESİDİR”

Başbakanlık koltuğunda oturan Sayın Yıldırım, “Anayasa ne söylerse söylesin cumhurbaşkanımızın fiili olarak sorumluluğu olmuştur” sözleriyle yanlışa düşmüştür. Bu ucube sözler hukuk devletinin rafa kalktığının göstergesidir. Hukuk yoksa anayasa askıda ise o zaman terörle mücadelede bizim bilmediğimiz hangi yöntemlerle mücadele edilecektir.

Türkiye terörün darbesiyle sarsılırken Erdoğan kendi derdindedir. Türkiye yanarken Sayın Erdoğan Doğu Afrika turuna çıkmıştır.

“HANGİ İLK İNSANIN MAĞARASINDA BOMBA PATLAMIŞTIR”

Sayın cumhurbaşkanı ‘İlk insanla başlayan mücadele kıyamete kadar devam edecektir’ sözleriyle ne demeye çalışmaktadır. Hangi ilk insanın mağarasında bomba patlamıştır. Göz boyayan kararlılık beyanları bir süre sonra fos çıkar. Türk milleti bu kısır döngünün içinde hapiste. Oslo’da yapılan pazarlıklar bomba olarak dönmüştür. Hükümet çamura basıp çalıya asmaktan usanmamıştır.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIMIZA HERKES EMİN OLSUN”

Vatan topraklarından pay isteyen kim olursa olsun sonu korkunç olmuştur. Türk askerin terörle mücadelede elini güçlendirmek için elimizden geleni yapacağımıza herkes emin olsun. Türkiye kan kaybetmektedir, hasar büyüktür. Demokrasi ve özgürlük kavramları gerçek anlamlarından soyutlanıp savaş enstrümanları olarak devrededir.
Menbiç operasyonu emperyalist bir komplodur. Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan terör devletine açık destektir. Bu oyun hükümet tarafından görülmelidir. Türkiye bölgeden dışlamış hiçbir gelişmeye müdahil olmamıştır. Türkiye’nin dış politikada adil bir dönüşüm ve düzenlemeye acil ihtiyaç vardır. Komşularıyla iyi ilişkiler kurması milli çıkarlarına leke sürdürmemesi acil bir şekilde ihtiyaçtır.

“ERMENİ TEHCİRİ SONUNA KADAR DOĞRU, SONUNA KADAR HELALDİR”

Türkiye üzerinde oynanan oyunlar hiç bitmedi. Sözde soykırım iddiası hayasız bir karalama ve çarpıtmadır. Ermenileri yerini değiştirmek onları imha etmek değildir, devleti koruma amaçlıdır. Sonuna kadar da haklıdır. Sonuna kadar doğru sonuna kadar helaldir. Osmanlı ordusu katliam yapmamıştır. Kim ne söylerse söylesin Türk milletinin sırtında vuranların tehciri siyasi bir karardır ve gereği yapılmıştır. Tehcir yerindedir,bugün olsa yine kaçınılmazdır.

Sayın Erdoğan son derece haklı olarak en sert tepkiyi koymuştur. Ne var ki Erdoğan’ın bu sözlerini biz söylesek ne ırkçılığımız kalmıştı, ne kafatasçılığımız. Bizi üzen Türk olduğunu söyleyen milletvekilinin tasarıya evet demesidir. Kanı bozuk olanlardan ter temiz kan akmaz. MHP ecdadına toz kondurmaz.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.