Hava Durumu

Bahçeli son noktayı koydu! 'Katılacağım'

MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli konuşmasından Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılım göstereceğini açıkladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, törene katılmama kararı almıştı.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bahçeli son noktayı koydu! 'Katılacağım'
MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle: "Coğrafyamızı değiştiremeyiz. Üzerinde yaşadığımız coğrafya kaderimizdir. Kalkı ki bunu aklımızdan geçiremeyiz. Bir millet karşısına çıkan bunalım karşısında, haklarını kenara atsaydı, dünyada tarih diye bir şey olamazdı. Üstünlüğün maddi ve manevi kuvvetlerin bileşkesi olduğunu dikkate alırsak, bunu hak eden Türk milleti olmuştur. Milletimiz haysiyetli ve şerefli yaşamayı tercih etmiştir. İstiklalinden yoksun bir milletin uşaklıktan başka bir tercihi olmadığını saat gibi işleyen hafızasında tutmuştur. Milli varlığımız maziden doğup, istikbalin bilinmez köşelerine ışık tutan meşale haline gelmiştir.Türkiye Cumhuriyeti işte bu meşale ile önünü aydınlatmaktadır.

29 Ekim 1923, geçmişten kopuş olmayıp, Türk-İslam menfuresinin yeni bir mimarisidir. 93 yıllık cumhuriyetimiz 'Ya istiklal, ya ölüm'den yola çıkarak, muhteşem bir eserdir. 30 Ağustos Zafer Bayramı her şeyi özetlemektedir. Türkiye Cumhuriyeti milli egemenlik ve meşriyete dayanan, milliyetçilik ve kardeşlik hukukuyla bahtı bağlanan bir çınardır. Bu çıkarı kesmek hiçbir haine nasip olmayacaktır. Asırlardır üzerimizde oyun oynanmaktadır ve bundan korkacak halimiz yoktur. Milli varlığımız çevreleri asırlardır rahatsız etmektedir. Yurdumuzu taksim hesapları hiç ara vermeden günümüze kadar gelmiştir. Savaş meydanlarındaki cesaretimiz karşısında baş eğenler vazgeçmemişler, bu sefer de terörizmi devreye sokmuşlardır. Dünde yaşananların devamı niteliğindedir. 20 Temmuz 2015'ten bu yana kanımız dökülmektedir. Bu önü arkası çalışılmış, küresel bir saldırının acımasız komplosudur. Saldırganlık yoğun, sürekli, sistematik ve acımasızdır. Türkiye bir risk dalgasıyla pençeleşmektedir.

TERÖR ÖRGÜTÜ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Suriye'deki vahşi boğuşma Türkiye'ye yansımakta, etnik ve mezhep kutuplaşması vatanımızda yankılanmaktadır.ABD destekli, YPD'nin Menbiç'e girmesi, Esat'ın PYD'yi bombalaması, Türkiye'nin Rusya ve İranla yakınlaşması bölgeyi hareketlendirmiştir. Türkiye, Fırat Kalkanı adı altında askeri operasyon başlatmıştır. ÖSO aktif rol almıştır. Bordo bereliler ve tanklar Suriye tarafına geçmiştir. Bölge ateş altına alınmıştır. Savaş uçakları hava operasyonuna katılmıştır. Meskur askeri müdahale yerindedir, haklıdır.Cerablus'u IŞİD'den arındırırken, boşalan alan YPG'nin yerleşmesine hiçbir şart altında müsaade edilmemelidir. Sözde terör kantonları arasındaki bağlantıya müsaade edilmemelidir. ABD Dışişleri Bakanı, PYD'nin Fırat'ın doğusuna geçmeye başladığını söylemiştir. Bu terör örgütü Fırat'ın doğusunda kalsa, batısında kalsa ne olacak. Terör örgütü, terör örgütüdür.

ABD'NİN BAKIŞI HASTALIKLI

ABD, PYD ve PKK'yı açık bir şekilde arkalamakta, kullanmaktadır. Bu katillerin ilave yardımlarıyla Ortadoğu'nun haritasını tekrar çizmeyi amaçlamaktadır.FETÖ konusunda ikircikli bir tavır takınan ABD'nin PKK ve PYD'ye bakışı da hastalıklıdır. IŞİD'in elinde bulunan Mare hattının PKK-YPG'ye geçmesi için sinsi bir hazırlık sözkonusudur. Suriye'nin kuzeyinde terör koridoruna sıcak bakmamız milli aklın inkarıdır. Menbiç'in de kontrolü de sağlanmalıdır. 27 Ağustos günü PYD terör örgütü TSK'ya ait 2 tanka roketle saldırmıştır.

MÜDAHALE VAHŞİ IŞİD EYLEMLERİNİ ÇILDIRTACAK

Cerablus IŞİD'den temizlenirken, PYD devreye girmiştir.Türkiye'nin IŞİD'le doğrudan mücadelesi, bu vahşi örgütün eylemlerini daha da çıldırtacaktır. Tüm terör örgütleri Türkiye'ye saldırı düzenlemektedir. Devletin teyakkuzda bulunması, her türlü tedbirivatan sathında alması gereklidir.  

MHP HÜKÜMETİN ARKASINDAZ SAĞLAM ŞEKİLDE DURACAK

MHP, hükümetin ardında sağlam şekilde duracaktır. Terörizmi akıttığı kanda boğmak, bu alçakları bataklıklarına gömmek bizim namus borcumuzdur. 

Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde terörle mücadele edilmelidir, vakit terörü bitirme vaktidir. Biz sonuna kadar yanınızdayız, sonuna kadar arkanızdayız.

PKK-PYD-IŞİD-FETÖ MAŞADIR

Dileğimiz Cerablus operasyonunun terörizmin belini kırma konusunda dönüm noktası olmasıdır. IŞİD'in miyadı yakında dolacaktır. İnsanlığın yüz karası bu terör örgütü Rakka'dan da çıkarılacaktır. Kürdistan'ın kurulma şansı minimum seviyededir. 15 Temmuz FETÖ saldırısını kollektif terör eylemi olarak görmek abartı görülmemelidir. Gerçekleşmiş olsaydı batıda FETÖ, doğuda PKK ve IŞİD Türkiye'yi ele geçirecekti. PKK-PYD-IŞİD-FETÖ küresel vahşet politikalarını hayata geçirmenin kirli maşalarıdır.Anadolu'nun istilası yeniden masadadır. Türkiye'nin yeniden dağılıp parçalanması dayatılmaktadır.

ÜSK AKLA MİLLİ AKILLA CEVAP VERİLMELİ

Üst akla, milli akılla cevap verme zamanı çoktan gelmiştir. Düşman kampına kardeşlik ruhuyla cevap veremezsek sonuçları ağır olacaktır.

YAŞADIKLARIMIZ KAOS

Gaziantep'te yaşanan vahşetin dumanı hala tütmektedir. Yaşı 12-14 olduğu söylenen çocuk canlı bomba, bomba düzeneğini patlatmıştır. Hain terör saldırısını hepimizi kahretmiş ve üzmüştür. Tablo dehşet vericidir. Bu tür canavarlığın eşi emsali görüşmemiştir. Gaziantep'te canlı bombanın patladığı gece 3 bin muhalifin sınır ötesine geçtiği dillendirilmektedir. IŞİD'in gazi şehrimizdeki uyuyan hücreleri hayata geçirdiği dillendirilmektedir.
Yaşadıklarımız kaostur. Bir terör örgütü mensupları devletin her kademesine sızmıştır. Buna akıl erdirmek mümkün değildir. 7 bin emniyet istihbaratçısının 6 bin 500'ü FETÖ lehine faaliyet göstermiştir. Bu sözün bittiği noktadır.

FETÖ 79 MİLYONU TUTSAK ALMAK İSTEDİ

FETÖ 79 milyon vatandaşı tutsak almak istemiştir. Türk milleti FETÖ'nün başını ezinde, sırayı diğer terör örgütleri almıştır. Yaşanan ağır, ve insanlık dışı terör saldırılarının FETÖ'nün bir devamı olduğu açıktır. FETÖ başarısız olunca cinayet vardiyasına diğer örgütler çıkarılmıştır. Bunu idrak etmek lazım.
Şu anda siyasi ve ideolojik beklenti ikinci plandadır. Siyasi çekişme ve kutuplaşmalarla geçireceğimiz vakit yoktur. Yenikapı iradesi süreklilik kazanmalıdır. Türkiye'nin derhal milli huzur ve barış ortamını temin etmesi şarttır.

AKP ORTAK AKLA RİAYET ETMELİ

FETÖ'yle mücadele edilirken, suçsuz insanların hayatlarını zindana çevirmek yanlıştır. Onarım ve toparlanma sürecine herkes ortak olmaldır. Vatandaşlarımızdaki korkuyu ortadan kaldırmak gerekmektedir. İnsanlarımızın saygınlığıyla oynanmasına sonverilmelidir. Devletteki tahribatı gidermek için AKP ortak akla riayet etmelidir. Yeni bölünmelere tahammülümüz yoktur.

ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli,  Adli Yıl açılış törenine katılacağını belirterek, "Ana muhalefet lideri Beştepe’deki açılışa gitmekte hangi sakıncayı görüyor anlamak zor" dedi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.