Hava Durumu

Bakan Akar'dan Suriye hakkında önemli açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, "Bu çalışmaların çok değerli olduğuna inanıyor, bölgenin barış ve istikrarına önemli katkı sağlayacağını değerlendiriyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Akar'dan Suriye hakkında önemli açıklama

Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak liderler zirvesinde iki ülke devlet başkanlarının görüşeceği konuların ön çalışmalarını ele alacaklarını belirterek, "Bugün burada yapacağımız çalışma kapsamında ana hatlarıyla başlıca konular üzerinde mutabakata varacağımızı umuyorum." dedi.

Akar ve Şoygu, Milli Savunma Bakanlığında heyetlerarası görüşmelere başkanlık etti.

Heyetlerarası toplantının açılışında konuşan Rusya Savunma Bakanı Şoygu, gösterdiği ev sahipliğinden dolayı "değerli dostum" dediği Akar'a teşekkür etti.

Şoygu, "Önemli konuları, özellikle Suriye bağlamındaki konuları burada görüşebileceğimize inanıyorum. Soçi'de devlet başkanlarımızın bir araya geleceği, görüşeceği konuların ön çalışmalarını burada tamamlayacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Şoygu, şöyle devam etti:

"Uzmanlarımız 31 Ocak- 2 Şubat tarihlerinde Moskova'da ciddi bir çalışma gerçekleştirdi ve kilit konulardaki hususlarda mutabakat sağlamayı başardılar. Özellikle İdlib ve Fırat'ın doğusuyla ilgili konuların üzerinde çalışma yaptılar. Bugün burada yapacağımız çalışma kapsamında ana hatlarıyla başlıca konular üzerinde mutabakata varacağımızı umuyorum."

Konuşmaların ardından basına kapalı devam eden görüşmeye MİT Başkanı Hakan Fidan da katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.