Hava Durumu

Bakan Akdağ: Keşke Kılıçdaroğlu da...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Proje ile bir partinin başına gelen bir adam bunu anlamaz, anlayamaz. Gönülden gönüle yolun ne olduğunu bunlar anlayamaz. Hayatları bu millete zulüm etmekle geçti ya da zulüm edenlere alkış tutmakla geçti." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2017 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2017 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Akdağ: Keşke Kılıçdaroğlu da...

Merkez Yıldırım ilçesinde bulunan Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonunu ziyaret eden Akdağ, burada yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütü PKK'nın sonunu getireceklerini söyledi.

Terör örgütünün "hayır" propagandası yaptığını ifade eden Akdağ, şöyle konuştu

"Kılıçdaroğlu millete gittiğinde, 'Bu işe evet demeyin' dediğinde millet demeyecek mi ki 'Madem sen bizim hakemliğimize çok kıymet veriyordun da bu sandığın önümüze gelmemesi için neden bu kadar mücadele ettin?' Sonuçta millet vermeyecek mi bu kararı? Neden telaşları bu kadar fazla? Biz 81 vilayette il il, ilçe ilçe, köy köy her sefer yaptığımız gibi sandığı da bir fırsat bilerek sizlerle gönüllerimizi birleştirmeye geliyoruz. Bunlarda acayip bir telaş var. Telaşın büyüğü Kandil'den çıktı, önce Kandil'deki bir çete reisi daha sonra bir başka çete reisi seslerini yükselttiler. 'Eğer bu referandumdan evet çıkarsa biz bittik' dediler. PKK'nın sonu demektir. Bu PKK'nın sonunu getireceğiz Allah'ın izniyle. Geride bakiyeleri kalabilir çünkü Türkiye'nin dışında da bunları destekleyenler var ama Allah'ın izniyle başlarını kaldıramayacak hale getirdik ve bu kararlılığımız devam ediyor.''

Bakan Akdağ, AK Parti'nin en büyük gücünün milletten geldiğini hatırlatarak, 14 senedir istikrarla iktidarda kalınmasının ve bu milletin Recep Tayyip Erdoğan'ın her ihtiyacı olduğunda arkasında durmasının en büyük nedeninin bu olduğunu kaydetti.

Böyle bir birlikteliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anlamasını beklemediklerini dile getiren Akdağ, ''Bunu Kılıçdaroğlu'nun anlaması mümkün değil. Proje ile bir partinin başına gelen bir adam bunu anlamaz, anlayamaz. Gönülden gönüle yolun ne olduğunu bunlar anlayamaz. Hayatları bu millete zulüm etmekle geçti ya da zulüm edenlere alkış tutmakla geçti. Sıkıştıkları zaman yargıyı, sermayeyi, medyayı çağırdılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'Topunuz gelin' Rabbimizin izniyle bizim arkamızda büyük Türk milleti var.'' ifadesini kullandı.

Yeni sistemle ilgili bilgiler veren Akdağ, şöyle devam etti:

''Peki nedir bu Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının yalanları dolanları çünkü onlar artık birtakım numaralarla milletin iradesinin önüne engel koyamayacağını fark ediyorlar. Bu yeni sistem milleti güçlü kılıyor. 'Cumhurbaşkanı meclisi seçime götürebilirmiş.' Evet götürebilir. Eğer anlaşamazsa, anlaşın diyorsunuz bu getireceğiniz referandumla. Anlaşamazsa seçime gidebilir ama kendisi de seçime gidiyor. Öyle anlatıyorlar ki sanki cumhurbaşkanı istediği zaman meclisi fesih edecek. Adına da fesih dediler. Sonuçta hakemliği millet yapacak."

"Darbeler tarihin çöplüğüne atılacak"

Geçmişte Türk halkının milli iradesini gasbetmek isteyenlerin hep olduğunu belirten Akdağ, ''İşte bu darbe dönemleri Allah'ın izniyle tamamen tarihin çöplüğüne atılacak. 16 Nisan, darbeleri bir daha asla tekrar etmemecesine tarihin çöplüğüne atmanın günüdür." dedi.

"'Birlikteliğe ihtiyacımız var, öyle bir zamandayız. Suriye'de askerlerimiz var, o yavruları biz oraya boşuna göndermiyoruz ki, sınırlarımızı muhafaza etmek zorundayız." diyen Akdağ, şunları kaydetti:

"Teröre karşı kendimizi müdafaa etmek zorundayız. Böyle bir zamanda elbette Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli, Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi bir araya gelecekler. Keşke Kılıçdaroğlu da bunu görebilse ve gelse bu meseleye destek verebilseydi. Arzu ettik ama olmadı. O HDP'lilerle yan yana durup mecliste ittifak yapmayı seçti. Buyur kardeşim sen orayı seç. Biz de burayı seçiyoruz. Burada beni üzen bir husus daha var, o da Saadet Partili bazı yöneticilerin partiye oy veren hiçbir kardeşimin razı olmayacağı biçimde gidip Kılıçdaroğlu ile arzı endam etmesidir.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.