Hava Durumu

Bakan Ala'dan flaş 'başkanlık' açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Tek arzu ettiğimiz şey sistemi değiştirelim. Artık seçimler geldiğinde tereddütlü bir demokrasiden garanti bir demokrasiye geçelim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Ala'dan flaş 'başkanlık' açıklaması
Hüdavendigar Parkı'nda yüzlerce kişinin katıldığı "Ümmet İftarı"na katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'de çok problemleri çözdüklerini söyledi. Ala, “Engelleri kaldırarak yolumuza devam ettik. Yeter ki bilinç oluşsun. Tek arzu ettiğimiz şey sistemi değiştirelim. Artık seçimler geldiğinde tereddütlü bir demokrasiden garanti bir demokrasiye geçelim. Çünkü her seçimde koalisyon mu kurulacak, istikrar olacak mı olmayacak mı tartışmaları olmasın. Ama Türkiye'nin bütünlüğü çünkü getirelim başkanlık sistemini. Seçimlerden seçimlere giderken sonuç belli olarak gidelim. İstikrarın çıkacağı yüzde yüz olsun” diye konuştu.



İslam dünyasında 1 milyar 700 milyon kişinin sıkıntılar içinde olduğunu ifade eden Ala, “Hiçbirimizin arzu ettiğimiz yerde değiliz. Myanmar'dan Filipinlerden, okyanusun öbür taraflarına kadar kuzey kutbundan Afrika'ya kadar yeryüzünde somut olarak 100 yıldır kardeşlerimiz ruhen yetim gibi. Bulundukları yerlerde hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Kendi sesleri uluslararası platformlarda daha gür çıkmıyordu. Dertleri dile getirilmiyordu. Bir parçalanmışlık ve sıkıntı içindeydiler. Ama büyük bir memnuniyetle görüyoruz ki Türkiye, kardeşlerimizin sıkıntılarını dile getirme liderliğini üstlenmiştir. Haklarını arama liderliğini üstlenmiştir” dedi.



Türkiye, el birliğiyle bütün sıkıntıların üzerinden geldiğini belirten Ala, “Bu bakımdan Türkiye'de bu tarz bir araya gelmeler, yeryüzündeki kardeşliğimizin ümidine yansımaktadır. Bunun için biz kendi içimizde birlikteliği mutlak suretle sağlamalıyız. Şu anda 3 milyon insan bizim misafirimiz. Yanı başımızda ki Suriye yanmaktadır. Kardeşiniz olarak Avrupa Birliği ülkeleriyle onların İçişleri bakanlarıyla birlikte yaptığım toplantılarda hep şunu gördüm. Şöyle bir anlayış içindeler; orada bir ülke yanıyor ama dumanı gelip bizi rahatsız etmesin. Bizde sizleri temsilen şunları söyledik. 'İnsanlığa düşen o yangını yerinde söndürmektir. O yangının dumanını isteseniz de engelleyemezsiniz. Gelin el birliği yapalım. O yangını yerinde söndürelim. İnsanlar orada heder olmasınlar.' Ama maalesef bunu dinletmek kolay olmuyor. Çünkü bu bir medeniyet sorunudur” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.