Hava Durumu

Bakan Ala'dan flaş 'başkanlık' açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, başkanlık sistemine ilişkin yaptığı açıklamada, “Sandıktan artık mutlak suretle istikrar çıksın ve demokrasimiz ekonomimizle birlikte yol alsın diye bu tartışmaları Türkiye'nin gündemine getiriyoruz. Çünkü buna Türkiye'nin ihtiyacı var” dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 23:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Ala'dan flaş 'başkanlık' açıklaması
TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, Birlik Vakfı Bursa Şubesi’nin düzenlediği iftar programına katıldı. Birlik Vakfı hizmet binasında düzenlenen ve çeşitli sivil toplum kuruluşların da katıldığı programda konuşan Bakan Ala, başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz dönemde siyasi istikrarsızlık ihtimalinin ortaya çıktığını ifade eden Ala, "Şu anda yaptığımız bütün değerlendirmeler, incelemeler, soruşturmalar ortaya şunu çıkardı ki o istikrarsızlık ihtimalinden dolayı terör örgütleri ittifak kurdu ve Türkiye'ye saldırdılar. Onların tek başına hareket etmediklerinin hepimiz şuurundayız. Onlara o görevi verenler Türkiye'nin bu yüzyılda yeterli inisiyatifi almak istemeyen devletlerdir. O zaman biz de milletimizin ortaya koyduğu bu birlikteliği Türkiye'nin gücü haline dönüştüreceğiz ve milletimizin ihtiyaç duyduğu, 1 milyar 700 milyon kardeşimizin ihtiyaç duyduğu, daha da ötesinde insanlığın ihtiyaç duyduğu o medeniyet anlayışını ortaya koyacağız ve başkalarının da bundan yararlanmasını sağlayacağız" dedi.

“BUNA TÜRKİYE'NİN İHTİYACI VAR”

İstikrarsızlık ihtimalinin ortaya çıkmaması için sistem tartışmasını Türkiye’nin gündemine getirdiklerini ifade eden Bakan Ala, “Yoksa şu anda bizim siyasal gücümüz birçok işi yapmaya yetiyor ve yapıyoruz da Allah'ın izniyle. Yüzde 52 oyla gelmiş bir Cumhurbaşkanı ve dünyanın her yerinde mazlumların meselesini dile getiren bir lider, hükümet yüzde 49.5 ile tek başına hükümet ve kararlar alıyoruz, uyguluyoruz. Fakat diyoruz ki her sandık ortaya geldiğinde bir istikrarsızlık ihtimali ya da tereddüdü ile oraya gidilmesin, Her halükarda, mutlak suretle bir istikrar çıkacak diye gidilsin ki kimse heveslenmesin. Onun için de başkanlık sisteminin tartışılmasını Türkiye'nin gündemine getirdik. Sandıktan artık mutlak suretle istikrar çıksın ve demokrasimiz ekonomimizle birlikte yol alsın diye bu tartışmaları Türkiye'nin gündemine getiriyoruz. Çünkü buna Türkiye'nin ihtiyacı var. Çünkü Türkiye'ye bu adaletsizliklerin içinde kıvranan dünyanın ihtiyacı var. Ümit ediyorum ki bu anlayış içerisinde Türkiye çok daha güzel günlere hep birlikte varacaktır. 1 milyar 700 milyon insanımızın da beklentisini karşılayacak siyasi inisiyatifi alabilecektir" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.