Hava Durumu

Bakan Albayrak: " Vergi politikalarında çok güzel bir paket hazırlayacağız"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, canlı yayında gençlerin sorularını yanıtladı. "Sebze-meyvede maliyet taşıma zincirinden dolayı yüzde 30 artıyor." diyen Albayrak, "Devlet olarak biz büyükşehirlerimiz başta olmak üzere bu fiyat artışlarını engellemek için önümüzdeki hafta İstanbul'da 50 Ankara'da 30'tan fazla noktada başlamak üzere süreci başlatacağız." diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2019 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2019 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Albayrak: " Vergi politikalarında çok güzel bir paket hazırlayacağız"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, NTV canlı yayınına konuk oldu.

Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

(Sebze-meyve fiyatlarında artış) Özellikle Ocak ayı enflasyonu da açıklandıktan sonra marjinal bir durumla karşılaştık. Ocak ayında gıdada sebze ve meyvede bir sıçrayışla karşılaştık. İnceledik ve baktık ki Antalya'da hortum olmuş bu sebepten dolayı ürünlerin fiyatında artış olmuş. Bakınca normal görünüyor fakat bir de baktık ki seraların binde iki gibi oranında zarar olmuş. Antalya'da toplam üretimin küçük bir kısmı zarar gördü. Yüzde 6,5'luk fahiş bir fiyat artışı olmuş.

Devlet olarak biz büyükşehirlerimiz başta olmak üzere bu fiyat artışlarını engellemek için önümüzdeki hafta İstanbul'da 50 Ankara'da 30'tan fazla noktada başlamak üzere süreci başlatacağız. Bu adımı hızlı bir şekilde atıyoruz, atacağız.

Taşıma zincirinden dolayı maliyet yüzde 30 artıyor.

(SERACILIKTA YENİ MODEL) Seracılıkta bir yerine 10 birim üretilebilecek finans modeli olacak. Seracılarımıza uzun maliyetli finansman desteği sağlayacağız.

Gıda komitesi çalışmalarını çok yakında bitirecek. Çok yakında bu sorunu gündemden çıkaracağız.

Orta ve uzun vadede çözüm için, gıda tedarik zincirinin küresel anlamda en iyi uygulamalarla profesyonel bir yapıda bir network hazırlıyoruz.

(ÜNİVERSİTE YILLARI) 90'lı yıllar benim hayatımda hüzünlü yıllar. Üniversite yılları bir insanın en keyifli yılları. Dolu dolu yaşadığım yıllar oldu. 4 senede üniversiteyi tamamladık.

Dünyada insanlar 3,5-4 saat sosyal medyaya vakit geçiriyor. Bu çılgın bir saat. 3,5-4 saat ne sevdiğimize vakit ayırıyoruz ne de iş yerinde verimli vakit geçirebiliyoruz.

(KÜRESEL EKONOMİDEKİ GELİŞMELER) 2008 sonrasında Çin-ABD ekseninde yeni bir dünya oluştu. Dünyada 16 ekonomik krizin 12'si savaşla sonuçlanmıştır.

Enteresan tarihi dönemlerden geçiyoruz. Ticaret savaşlarında fırtınaya karşı altyapı güçlenmeli. Altyapımızı, üzerine koyarak güçlendiriyoruz.

(DOLAR KURUNDAKİ YÜKSELİŞ) Dünya tarihinde çok az ülkenin maruz kaldığı bir finansal operasyona Türkiye 3 ayda çok güçlü bir refleksle karşılık verdi.

(EKONOMİDEKİ SON GELİŞMELER) Son üç ayda ekonomiye destek için vergi teşviği geldi.

Kur fiyatlamasıyla algı bozuldu, fiyatlar arttı. Dolar 8,5 TL olacak diyenler ortadan kayboldu.

Enflasyonla topyekün mücadele programı toplumsal bilinçlenme ve şuurlanma noktasında bu algıyı yıkmak için oluşturulan önemli bir programdı ve başarıya ulaştı.

(VERGİ SİSTEMİ) Türkiye'nin 80 yıllık tarihinde gelir düzeyi satın alma gücünde nereden nereye geldiğine dikkatlice bakmak lazım. Türkiye milli gelirde zirve noktaya 2013'te ulaştı. 2013 sonrası gelir düzeyinin etkilendiği süreçler oldu.

Satınalma gücüne göre Türkiye dünyanın 13. büyük ekonomisi. Bu ulaştığımız rakam yeterli mi? Değil. Bireysel gelir düzeyini daha yukarılara taşımalıyız. Optimum bir vergi politikası başta olmak üzere, bu yıl içerisinde çok güçlü bir küresel sistemle rekabet edilebilir vergi reformu gelecek. Vergi politikalarında bu yıl çok güzel bir paket açıklayacağız.

İnşaatlarda kalite denetimi) Türk inşaat sektörü ABD'yi geçerek dünyada ikinci sırada yer alıyor.

Sinema- Tiyatro için altyapı yatırımları artmalı.

(Ekonomide yeni hedefler) Cari açık çözülecek, kaynak ve pazarlar çeşitlenecek. Dengelenme dönemi adını verdiğimiz bu süreç kolay değil.

(Fenerbahçe'nin durumu) Futbol takımları böyle süreçlerden geçer sonra toparlar.

(Turizm sektörünün geleceği) Turist başı gelir miktarı artırılacak. Doğru yolda güçlü adımlar atıyoruz.

(Girişimci gençlere destek) TÜBİTAK'la birlikte yeni bir fon oluşturuyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.