Hava Durumu

Bakan Bozdağ: İlk defa bir darbe teşebbüsü başarılı olamadı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bugüne kadar başlamış bütün darbe teşebbüsleri başarılı olmuştur. İlk defa bir darbe teşebbüsü başarılı olamadı. Neden olmadı hepimizin iyi düşünmesi lazım, çünkü darbeye muhatap olan iktidar, Meclis, Cumhurbaşkanı, millet ve siyaset ilk defa bütün farklılıklarını bir kenara bırakıp, ülkesi, milleti için tankların önüne çıkıp ölmeyi göze aldı." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2017 00:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2017 00:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Bozdağ: İlk defa bir darbe teşebbüsü başarılı olamadı

Bozdağ, Kestel Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatanın kolay kazanılmadığını vurgulayan Bakan Bozdağ, "Biz bu millet, bu devlet ve bu vatan için gerektiğinde ölmeyi makamların en büyüğü kabul ettiğimiz sürece, Rabb'im bu milleti de bu devleti de var edecektir. Eğer bir gün Türk milletinin evlatları gerektiğinde vatanları, milletleri için devletleri için ölmeyi göze alamazlarsa, işte o zaman bizi üstünde yaşatacak, ayaklarımızın altında bir vatan, işte o zaman başımız dik, alnımız ak özgürce altında yaşayacağımız ay yıldızlı al bayrak bulamayız. Allah, bu milleti ve bu milletin evlatlarını, bu devleti daima korusun, kıyamete kadar bir, var ve kudretli eylesin inşallah." diye konuştu.

Vatanları için canını feda eden atalar için gece gündüz çalışılması gerektiğini aktaran Bekir Bozdağ, şöyle konuştu:

"Şehitlerimize, gazilerimize layık evlatlar olmak, milletimizi ve devletimizi onların uğruna kanlarını sebil ettikleri büyük hedeflere götürmek bizim namus ve şeref borcumuzdur. Hepimiz onun için çalışıyoruz. Onlar bulundukları yerde bizi görüyorlar, çünkü inanıyoruz ki şehitlerimiz diridir, onlar bizim halimizi biliyorlar. 'Evlatlarımız, torunlarımız bizim bıraktığımız bayrağı yere düşürmedi, yollarına devam etti' diyecekler. Onlar da inşallah orada bizimle iftihar edeceklerdir. Biz de onlara layık evlatlar olmak, layık evlatlar yetiştirmek, milletimizi ve devletimizi daima kudretli kılacak adımlar atmak için gece gündüz çalışmak zorundayız."

15 Temmuz 2016'nın Türk tarihi bakımından büyük bir dönüm noktası olduğuna dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar başlamış bütün darbe teşebbüsleri başarılı olmuştur. İlk defa bir darbe teşebbüsü başarılı olamadı. Neden olmadı hepimizin iyi düşünmesi lazım, çünkü darbeye muhatap olan iktidar, Meclis, Cumhurbaşkanı, millet ve siyaset ilk defa bütün farklılıklarını bir kenara bırakıp, ülkesi, milleti için tankların önüne çıkıp ölmeyi göze aldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Marmaris'te, darbenin başladığı saatlerde pek çok alternatifi varken hepsini elinin tersiyle itti. Saklanabilir, kaçabilir, hemen 2 metre ötede başka ülkeye gidebilir, darbecilerle pazarlık yapabilir, pek çok ihtimal var. Hiçbirini yaptı mı? Yapmadı. Ama ölümü göze alıp ben İstanbul'a gideceğim, halkın arasına ineceğim, halkımla mücadele edeceğim. Önce halkı meydanlara çağırdı, sonra milletinin arasına girmek için adeta ölüme koştu."

Vatandaşların cesur liderlerin arkasında daima durduğunu dile getiren Bakan Bozdağ, "Bu millet cesur liderler gördüğü zaman, ölüme meydan okuyan, ölümü göze alan liderler gördüğü zaman tereddütsüz hep arkasına düşmüştür. İşte Türkiye işgal edilmiş, dört bir yan düşman tarafından ele geçirilmiş, Atatürk çıkmış, yokluk içerisinde Türkiye ama bizim insanlarımız elindeki bütün imkansızlıklara rağmen o kıt imkanları alıp Atatürk'ün arkasında koşmuşlar. İşte Çanakkale'de, biraz sonra gelecekler zaman kazansın veya orada bazı işler yapanlar zaman kazansın diye şehadete gideceğini bile bile ölüme koşan Mehmetçiklerin destanıdır.

Bu millet cesur bir liderin arkasında hep beraber durdu. İşte Atatürk cesur bir lider, arkasında ölüme koştuk ve yeni bir Türkiye'yi birlikte kurduk. Geçmişte liderlerimiz darbelere karşı aynı şeyi yapsalardı, emin olun bu millet Menderes'in arkasında ölüme koşardı. 80 darbesine muhatap olan liderlerin arkasından da ölüme koşardı. Ama lider saklanırsa, millet de dağın arkasına girer. Şimdi 15 Temmuz'da ölüme koşan ve milletiyle beraber ölümü göze alan bir lider oldu, arkasından aziz milletimiz koştu ve yendik. Bütün siyasi partiler koştu, sadece AK Parti'liler değil. Hepimiz beraber olduk ve beraber olunca yenebileceğimizi de o gün bir kez daha öğrenmiş olduk." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.