Hava Durumu

Bakan Bozkır : 'Meydanı onlara bırakmayacağız'

Brüksel’de bulunan AB Bakanı ve Baş Müzakereci Volkan Bozkır, KKTC Dışişleri bakanı Özdil Nami ile görüştü. Görüşme öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Bozkır, “Meydanı Güney Kıbrıs’a bırakmayacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2014 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2014 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Bozkır : 'Meydanı onlara bırakmayacağız'
Bozkır şunları söyledi: “Aynı anda Brüksel’de olduğumuz için bir araya geldik, gerçekten çok önemli günler yaşıyoruz. KKTC’nin Kıbrıs sorununun çözümü açısından sarf ettiği çabalar herkesin bilincinde. Bu çabalar maalesef akabate uğraması için özellikle Güney Kıbrıs Rum yönetiminin son dönemde yanlış algı yaratmak şeklinde bir operasyonu var. Bunu tabiatıyla Türkiye Cumhuriyeti olarak Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti olarak kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu yanlış algılar üzerine inşa edilmiş yeni inisiyatifi de her bakımdan önlemek için birlikte çaba sarf ediyoruz. KKTC barış açısından sonuca ulaşma açısından Türkiye gibi her zaman Güney Kıbrıs’ın bir adım önünde olmuştur bundan sonrada olacaktır. KKTC adanın sadece yarısına sahip bir Güney Kıbrıs’ın adanın tamamının doğal kaynaklarına sahip olmasını bunu kullanmasını kabul etmeyecektir, bununla ilgili olarak ta en güçlü bir şekilde bu mesajları vereceğiz. Türkiye AB sürecine ve Türkiye’nin AB ilişkilerinde Kıbrıs sorununun olumsuz etkilerini bu yanlış algıları kırarak ve doğruları ortaya koyarak ve meydanı artık Güney Kıbrıs’a boş bırakmayarak bundan sonra daha güçlü bir şekilde cevap vereceğiz. Benim dünkü bütün temaslarımda, karma parlamento komisyonu toplantısındaki mesajlarım bunun başlangıcıdır sadece. Sayın Dışişleri Bakanıyla da bu günkü görüşmemizde bu konuda atacağımız ortak adımları ve strateji ele alacağız”

KKTC Dışişleri bakanı Özdil Nami de “Biz KKTC hükümeti olarak Kıbrıs Türk halkının meşru hak ve çıkarlarını korumak üzere yoğun bir çaba içeresindeyiz, bu çabalarımızın en büyük destekçisi elbette Ana Vatan Türkiye Cumhuriyeti ve onun değerli hükümetinin üyeleri. Sayın Bakanımızla uzun yıllara dayanan çok yakın bir iş birliğimiz var, bu işbirliğimizin artarak devam etmesi bizi güçlendiriyor. Bu gün Brüksel’de Kıbrıs’la ilgili olan AP bir karar tasarısının çalışmaları ile ilgili olarak buradayız. Avrupa Parlamentosunda Kıbrıslı Türklere verilmiş her hangi bir söz hakkı bulunmaması bu kurumdan sürekli olarak tek yanlı kararlar çıkmasına sebebiyet vermekte, AB Birliğinin Kıbrıs konusuna olumlu bir katkı yapması mümkün olmamaktadır. Buradaki tüm faaliyetlerimiz Kıbrıs Türk Halkının burada sesinin duyurulması ve buradan çıkacak kararlara duyurulması yönündedir. Kıbrıs Türk Halkı bir an evvel kapsamlı bir çözüm talep etmektedir, bu çabamız sürerken Kıbrıs Rum liderinin sudan sebeplerle müzakere masasını terk etmesi kabul edilebilir değildir, AB esas bu gerçeğin altını çizmelidir. Çalışmalarımız artarak devam edecektir” diye konuştu.

Brüksel’de bulunan AB Bakanı ve Baş Müzakereci Volkan Bozkır temaslarına devam edecek ve son olarak Brüksel’deki UETD Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin yeni bürosunun açılışını yaptıktan sonra Türkiye’ye dönecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.